Firari başsavcının kardeşi Ahmet Sakınan, Adil Öksüz’le 1067 kez telefonla görüştü

Firari başsavcının kardeşi Ahmet Sakınan, Adil Öksüz’le 1067 kez telefonla görüştü
11 Ağustos 2017 09:51

Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili olduğu dönemde FETÖ’nün sınav yolsuzluğunun ortaya çıkmaması için 2010 KPSS soruşturmasını savsaklayan firari Şadan Sakınan’ın kardeşi Ahmet Sakınan’ın Kara Kuvvetleri mahrem imamlarından olduğu ortaya çıktı. Sakınan’ın, FETÖ’nün firari TSK imamı Adil Öksüz ile 1067 telefon irtibatı belirlendi.

 

 

 

Ankara Cumhuriyet Savcısı Ali Alper Saylan tarafından FETÖ’nün Kara Kuvvetleri mahrem yapılanmasına ilişkin 71 şüpheli hakkında hazırlannn iddianameden önemli ayrıntılar çıkmaya devam ediyor. 71 şüpheli arasında çok önemli bir ismin daha olduğu anlaşıldı. Bu isim, ASEL Yayıncılık adlı firmanın sahibi olan Ahmet Sakınan. Sakınan ismini kamuoyu, bir dönem KPSS soruşturmasını yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Şadan Sakınan’dan ötürü yakından biliyor. FETÖ’nün soru hırsızlığını ortaya çıkaran KPSS soruşturmasını uzun bir süre sürüncemede bırakan, ardından örgütle bağı nedeniyle meslekten ihraç edilen Sakınan, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası hakkında yakalama kararı çıkarılması üzerine kayıplara karıştı. Ahmet Sakınan’ın, Şadan Sakınan’ın kardeşi olduğu belirlendi.

 

 

Ahmet Sakınan’ın HTS kayıtları da örgüt irtibatını net olarak ortaya koydu. İtalya, İngiltere, ABD, Hollanda gibi çok sayıda ülkeyle HTS irtibatı tespit edilen Sakınan’ın Kara Kuvvetleri mahrem yapılanmasında yer alan diğer şüpheliler ile binlerce görüşme yaptığı tespit edildi. Sakınan’ın, FETÖ’nün firari TSK imamı Adil Öksüz ile 1067 telefon irtibatı belirlenirken, örgütün bir dönem Kara Kuvvetleri imamı olan Hamdullah Bayram Öztürk ile 2 bin 554 kez görüşme yaptığı tespit edildi. Sakınan’ın FETÖ’nün emniyet imamı ve üst düzey yöneticisi firari Osman Hilmi Özdil’le de telefon irtibatları iddianameye girdi. Ahmet Sakınan’ın POLNET yolcu sorgulamasında 12 Temmuz 2016’da yurtdışına çıkış yaptığı ve halen firari olduğu belirtildi.

 

 

KOD ADI ‘HAMİT’

 

 

Habertürk’ten Fevzi Çakır’ın aktardığına göre iddianamede, FETÖ Kara Kuvvetleri mahrem yapılanmasının, Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) birim sorumlusu (imam), temsilci, taşıyıcı, müdür, müdür yardımcısı, öğretmen, öğrenci olmak üzere 7 temel birimden oluştuğu anlatıldı. Bu yapılanmada Ahmet Sakınan’ın ‘Hamit’ kod adı ile KKK birim sorumlusu, yani ‘KKK imamı’nın hemen altında ‘temsilci’ sıfatıyla bulunduğu, kendisine bağlı müdür ve müdür yardımcıları ile örgüt mensubu Kara Kuvvetleri personelini idare ettiği ifade edildi. İtirafçı M.S.K., ‘Hamit’ kod adlı Sakınan’ı fotoğraflarından teşhis etti. Bir başka itirafçı K.Y. ise Sakınan’ın örgüt içerisindeki konumu, örgütsel faaliyetleri ve onunla yaptıkları örgütsel toplantılar hakkında önemli bilgiler verdi.

 

 

‘PATATES’ HATTAN ÇIKTI

 

 

 

İddianamede, Genelkurmay Adli Müşavirliği’nden kardeş Sakınan ile ilgili gönderilen önemli bir yazıya da yer verildi. 27 Mart 2017 tarihli yazının ekinde yer alan bilgi notuna göre; FETÖ mensuplarının 2010-2013 yıllarında operasyonel hat kullanmak suretiyle özel bir hücresel haberleşme ağı (patates hat) kullandığı belirtildi. Bu ağ üzerinde Ahmet Sakınan’ın sivil imam olduğunun tespit edildiği bildirildi. Sakınan’ın çok sayıda karacı general ile bu ağ üzerinden irtibatının tespit edildiği kaydedildi. Bu isimlerin önemli bir kısmının darbe girişiminde aktif rol aldığı görüldü.