Fikri Sağlar’dan Diyanet İşleri Başkanı’na açık mektup!

Fikri Sağlar’dan Diyanet İşleri Başkanı’na açık mektup!
7 Mart 2019 10:00

Sayın Prof. Dr. Ali Erbaş, Diyanet İşleri Başkanı

 

 

 

Yalova Üniversitesi Rektörlüğünü yapmış bir akademisyen olarak son çare size başvurmak zorunda kalıyorum. Bu ülkenin mutlu ve refah içinde gelişmesine katkıda bulunmak adına siyasette bir ömür harcayan biri olarak size aktaracağım bilgiden hicap duyduğumu da baştan belirtmek isterim.

Bildiğiniz gibi; 35 yılı aşkın süredir siyasetin içindeyim. Bulunduğum partilerde hep üst düzeyde görev yaptım.

 

49.50 ve 52. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetlerinde Devlet ve Kültür Bakanlığı görevlerinde bulundum. Devlet yönetiminin ciddiyeti ve sorumluluğu ile siyasetçinin kazanma duyguları arasındaki çelişkinin farkındayım. Akıl; Devlet yönetiminde toplumsal gelişme adına, siyasette ise azınlığın çıkarı için kullanılmaktadır. Siyasetçinin aklı yanlış kullanması, toplumla siyaset arasındaki çatışmayı körüklemektedir.

 

Bu gün ülkemizde siyaset, çıkar için bireyin en önemli değeri olan inancını da ele geçirmeye çalışmaktadır. Aslında oy almak için İnançlara yapılan saldırı kutsallarımızı kirletiyor. Uhrevi dünyamızı yok ediyor.

Önceki yıllardaki denemelerden farklı olarak bu gün AKP’liler tarafından yapılanlar, cahiliye dönemini aratmayan bir konuma gelmiştir.

 

Sayın Başkan,

AKP Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Gülpınar’ın; “ Erdoğan’ı desteklemenin imanın gereği” olduğunu söylemi ve “Yarın mahşerde Allah’ın karşısına çıktığınız zaman, Allah o emaneti bize verdiğinizden dolayı size inşallah hiçbir hesap sormayacak” demesi bardağı taşıran son damla olmuştur.

Daha önce de AKP Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz’da başkan adayına oy isterken; “vereceğiniz destek, ruzi mahşerde (kıyamet günü) beraat belgeniz (kurtuluş) olacak.” Diyerek yurttaşlarımızı şaşkına çevirmişti.

 

Sayın başkan,

İnsanların inanç ve değerleri üzerinden oy devşirmeye çalışmak AKP için yeni değildir. Kuruluşundan beri kullandığı yöntemdir. Bazılarını sunmak isterim.

Önceki AKP İstanbul Milletvekili Oktay Saral Of Belediye Başkanıyken: “Allah, Başbakanımızı nasip ettiği için her gün iki rekât şükür namazı kılmamız gerekir.” Sözleri ilk adım olmuştur.

Gidişatın tehlikesini sezen dönemin Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu “dinimizde böyle bir uygulama yoktur“ demesine rağmen süreç tüm hızıyla devam etmiştir.

 

AKP’li Atılgan Bayar’ın “Halife-i ruyi zemin” yani “bütün yeryüzünün halifesidir.” sözü.

AKP Kırklareli İl Başkanı Hüsmen Ağa Terkin‘in” Hz. Muhammed’in AKP amblemli nüfus cüzdanını yaptırması ve çocuklarından birine “Tayyip” ismini koyması.

Eski AKP Milletvekili Agâh Kafkas’ın: “Başbakanın sözü Peygamber sünnetidir.” Açıklaması.

AKP Aydın İl Başkanı İsmail Hakkı Eser’in “Başbakanımız bizim için ikinci peygamberdir.” Demesi.

AKP Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’in “Başbakanımıza dokunmak bile ibadettir” sözü,

Ve AKP Düzce Milletvekili Fevai Aslan’ın “RTE Allah’ın bütün vasıflarını taşıyor!” sözü tüm Müslümanlara, hatta tüm inananlara yapılan en büyük saygısızlık olmuştur.

 

Sayın Başkan,

Oysa Allah’ın bütün sıfatlarını taşıdığı söylemi ŞİRK’tir.

Buna rağmen ne AKP’den, ne de Sizlerden bu sözlere tepki gelmemesi inanç sömürüsünün utanç verici düzeyini göstermektedir. Uygulanan anlayış, son yıllarda özellikle, Ortadoğu’da insanların kafasını kesen sözde halifelerin doğmasına neden olan bir siyaset ortaya çıkarmıştır.

Milyonlarca Müslüman katledilmiş, dünyada dinler arası yeni savaşların kaynağı olmuştur.

İnançlarının siyaset tarafından kullanılması toplumu iyice germektedir.

 

 

Sayın Başkan,

Her ne kadar AKP Genel Başkanı Erdoğan; “Bu ülkede kimsenin kutsalına hakaret ettirmem” demişse de toplumu rencide eden söylemler devam etmektedir!

Buna sizin dur demeniz gerekiyor.

Sorarım hangi makam inançlardan daha değerlidir?

Türkiye Cumhuriyeti laiktir.

Siyasetin Dinimizin kutsallarına el atmasını önlemek, inançlarımızı korumak sizin birincil göreviniz olmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle saygılar sunarım.

 

https://www.birgun.net/haber-detay/diyanet-isleri-baskanina-acik-mektup.html