Fikri Sağlar: CHP’nin adayları güçlü ve ilkeli olmalı!.  Böyle adayları da ancak parti üyeleri belirleyebilir!.

Fikri Sağlar: CHP’nin adayları güçlü ve ilkeli olmalı!. Böyle adayları da ancak parti üyeleri belirleyebilir!.
11 Eylül 2018 13:00

Sevgili dostum Ercan bana bir soru sordu. “Rus ruleti ile Laz ruleti arasındaki farkı” biliyor musunuz?..Doğrusu bunu ilk defa duymuştum… Nedir? diye bu kez ben sordum. Şöyle yanıtladı.“Rus ruletinde tabancadaki altı kurşundan biri bırakılır. Laz ruletinde ise tabancanın içinden sadece bir kurşun alınır, 5’i kalır…” Yani ölüm kaçınılmazdır!..

 

 

Fikri Sağlar / Birgün

 

 

Türkiye’de her gün yeni ölüm tehlikesiyle karşı karşıyayız.

Ekonomi çöktü. İşsizlik ve açlığa karşı ne yapacağız. Kimse bir şey söylemiyor!..

Okullar açılıyor, eğitim nasıl olacak bilinmiyor!..

Hastaneler “şehir” adını aldı. Yurttaş tedavi ediliyor mu? Kaça çıkıyor? Payımıza ne düşüyor? Sorulmuyor!..

Yeni bir “Savaşın” arifesindeyiz. Bize bir açıklama yapılmıyor!..

Bu listeyi uzatabiliriz.

Rejim değiştiği için kimse ağzını açıp da “bizi açlığa mahkûm ediyorsunuz, mutlu değiliz. Oysa bu ülkenin yurttaşı olarak verdiğimiz verginin karşılığını istiyoruz” diyemiyor!…

•••

İktidara göre tüm felaketlerin bir gerekçesi var!

Ekonomiyi; faiz lobisi ve dış güçler çökertti.

Laik demokrasiyi; FETÖ; eşitliği terör örgütü PKK; barışı muhalefet partisi yok etti.

Medya elinde, muhalefet kontrolünde… Her istenilen söyleniyor…

Kısaca memleket tek adam tarafından yönetiliyor, ancak felaketlerin nedeni hep başkaları oluyor!.

Eldeki tüm olanaklara rağmen nedense bu hain ve yıkıcı kaynaklara da engel olunamıyor!..

•••

İki gün önce Türkiye’nin kurucu siyasi önderi Cumhuriyet Halk Partisi’nin 95. yıldönümü kutlandı.

Atatürk’ün önem verdiği iki eserinden biri olan ve de demokrasi ve hukuk devletinin kurucusu olan CHP, ilkeleriyle Türkiye’nin temel direği konumunda.

Şurası bir kez daha anlaşıldı ki; laik, çağdaş, demokratik Cumhuriyet, özgür birey, örgütlü toplum ve demokratik hukuk devleti CHP’nin varlığı ile bu günlere geldi.

•••

Ama ne zaman CHP’nin yönetimleri bazı temel hedefleri görmezden geldi, ilkelerine uygun mücadele vermekten vazgeçti, işte o zaman ülkenin rejimi değişti…

•••

Önümüzde bir yerel seçim var.

Tekrar laik demokrasiye dönmek, parlamenter sistemi işletmek, çağdaş kalabilmek, hukuk devletini kurabilmek için son kapı!..

Haklarla, özgürlüklerle, eşitliği gerçekleştirerek, emek sömürüsüne son veren ve insanca yaşamın yolunu açmanın son şansı!…

 

 

Bu son şansı CHP’nin bugünkü yönetimine hatırlatmak isteyen 20 siyasetçi, parti yöneticilerine ve topluma bir bildiri sundu.

Her biri toplum tarafından saygı duyulan, verdikleri mücadele, hizmetler ve oluşturdukları başarılarla arkalarında iz bırakan, yörelerinde sevgi ve saygıyla halktan destek alan bu kişiler, samimi uyarılarını CHP’nin 95. yılında bugünkü yöneticilere duyurdular…

Duydular mı, anladılar mı? Göreceğiz!..

 

 

Önemsediğim bu bildiriyi sizlerle paylaşmak istiyorum;

Ankara 08.09.2018

 

 

GÜVENOYU VE ÖNSEÇİM ŞART

Yarın 9 Eylül. Dolayısıyla 95 yıllık partimizin seneyi devriyesi.95 yıllık geçmişe saygı emperyalizme karşı duruşumuza ve misyonumuza sahip çıkmak adına ve geleceğimizi umutla kurmak için aşağıdaki düşüncelerimizi kamuoyu ve partili yoldaşlarımızla paylaşıyoruz.

Önümüzdeki Yerel seçimler yeni bir siyaset anlayışının ve yurtsever bir demokrasi mücadelesinin başlatılması için bir fırsat olarak değerlendirilmelidir.

Umudunu ve güvenini yitirmiş olan, demokrasiye, Atatürk İlke ve devrimlerine bağlı, Cumhuriyete inanan geniş halk kitlelerinin öncelikli beklentisi güven ve başarıya olan inancın yeniden tesis edilmesidir.

Yerel seçimlerde aday belirleme yetkisi, kendi parti tabanının güvenini kaybetmiş bir CHP Genel başkanına ve önceki dönem ve bu dönem MYK üyelerinin insiyatifine bırakılamaz.

Adaylar mevcut yönetimce belirlendiği takdirde Yerel seçimlerin yeni bir hayal kırıklığına yol açması ve seçmenin protestosuna veya boykotuna maruz kalması kuvvetle muhtemeldir.

Özellikle CHP’ye oy veren seçmen ve partililer sandığa gitmek istemediklerini ve oy vermeyeceklerini dillendirmekten kaçınmamaktadır.

Bu nedenler ve gerekçelerle;

CHP ve yönetimi, tarihsel sorumluluğunu yerine getirerek, 24 Haziran seçim sonuçlarını değerlendirmek, seçmenlerinin ve parti tabanının güveni ve desteğini almak için, Genel Başkanın çağrısıyla bir GÜVENOYU Kurultayı’nı derhal toplamalıdır.

Partinin, umudu ve inancı kırılmış seçmenle bağını tekrar kurabilmesi için Yerel seçimlerde partinin adayları hem belediye başkanı hem belediye meclis üyesi hemde il genel meclisi üyesi adayları kayıtsız ve şartsız olarak hâkim huzurunda parti üyeleriyle yapılacak önseçimle belirlenmelidir. Adayların halkla bütünleşmesi, halkın desteğini alabilmesi ve toplumda adayların ve partinin heyecan yaratabilmesinin tek ve mutlak koşulu önseçimdir. Önseçimden çeşitli gerekçelerle kaçmak, telafisi mümkün olmayan sonuçlara yol açacaktır.

GÜVENOYU alınmaz ve Önseçim yapılmaz ise yerel seçimlerdeki sonuçların tüm sorumluluğu Parti yönetimine ait olacaktır.

CHP örgütünün kantarında her zaman başarısını kanıtlayıp bunu gururla ve onurla taşıyan, her şartta halkın arasında olarak partimizin ilkelerini sonuna kadar savunan bizler, Cumhuriyete ve Demokrasiye olan inancımız gereği, ülkenin CHP’ye olan ihtiyacını da gözeterek yapılacak yanlışlardan dönülmesi için bu tarihsel uyarıyı yapmayı bir borç bildik.

9 Eylül Kuruluş günümüz kutlu olsun.

Metin Lütfi BAYDAR, Bülent BEKTAŞOĞLU, Tur Yıldız BİÇER, M. Hüsnü BOZKURT, Mevlut DUDU, Namık HAVUTÇA, Niyazi Nefi KARA, Emre Köprülü, Mazlum NURLU, Bülent ÖZ, Ali ÖZCAN, İbrahim ÖZDİŞ, D. Fikri SAĞLAR, Şerafettin TURPÇU, Mehmet TÜM, Elif Doğan TÜRKMEN, Akın ÜSTÜNDAĞ, Gaye USLUER, Muhammed Rıza YALÇINKAYA, Necati YILMAZ

 

•••

 

 

Ülkenin varlığını doğrudan ilgilendiren yerel seçimlerde CHP mutlaka adaylarını ÖNSEÇİMLE tüm üyelerine seçtirmelidir!.. Tıpkı başarılı olunan 7 Haziran seçiminde olduğu gibi…

2014 yerel ve 24 Haziran Genel seçimlerinde yapıldığı gibi adaylar merkezden oluşturulmamalıdır. Çünkü bu kararlar her seferinde CHP’yi başarısız hale getirmiştir!..

Bugün rejim değişti. Tek adam var. Ve yerel yönetimlerde de hâkim olmak istiyor.

Belediyelerin tüm kaynaklarına şu anda el koymuş durumda. Yerel yöneticileri kulağından tutup atabileceğini söylemekten çekinmiyor.

O nedenle CHP’nin adayları güçlü ve ilkeli olmalı!.

Böyle adayları ancak parti üyeleri belirleyebilir!..

 

https://www.birgun.net/haber-detay/bir-kez-daha-uyari-230028.html