Fikri Sağlar: AKP, İstanbul’daki kayıt dışı kaynağının elinden alınmasının hıncıyla Kaftancıoğlu’nu cezalandırıyor!

Fikri Sağlar: AKP, İstanbul’daki kayıt dışı kaynağının elinden alınmasının hıncıyla Kaftancıoğlu’nu cezalandırıyor!
10 Eylül 2019 10:20

Canan Kaftancıoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı. Başarılı bir tıp insanı… İnsana olan saygıyı önceleyen, emeğin değerini bilen ve yurtsever olmanın erdemini yaşayan bir aileye mensup. Bu nedenle 12 Eylül faşistlerinin kurduğu tuzaklar sonucu bedel ödeyen bir misyondan geliyor!

 

 

 

Fikri Sağlar/ Birgün

 

 

Aktivist, muhakeme yeteneği yüksek, çalışkan, prensip sahibi ve daha da değerli olan niteliği, şefkatli bir anne oluşu!

Tüm bu vasıflar onu, İstanbul gibi bir dünya metropolünde başarılı bir önder yaptı… 25 yıl sonra İstanbul’u sömüren siyasi çetelerin elinden belediye başkanlığının kazanılmasına katkı sundu.

CHP örgütünün başarılı çalışmasında oynadığı rol kadar Kaftancıoğlu, başta HDP olmak üzere, İYİ Parti ve diğer siyasi partiler ile STK’lerin aynı hedefte birleşmesini sağladı…

Özellikle 23 Haziran seçimine kadarki süreci çok iyi koordine ederek, milyonlarca İstanbullunun iktidara büyük bir ders vermesinin yolunu gösterdi. Bir önceki seçimde CHP’ye; “13 bin farkla İstanbul’un size verileceğini mi düşündünüz!” diyen AKP Genel Başkanı’na bu kez, 800 bini aşkın farkla anlamlı bir cevap verdi…

Sonuç; İstanbul seçimi Türkiye için önemli bir halk hareketine dönüştü!

İşte bu sonucun en önemli kahramanlarından biri Canan Kaftancıoğlu’nu, AKP yıllar önce sadece düşüncesini ifade ettiği sosyal medyadaki sözleri için acilen yargıladı. Doğru dürüst savunmasını bile almadan yasaları zorlayarak 9 yıl 8 ay hüküm kesildi.

Yani 2012’de atılan tweetlere aradan 7 yıl geçtikten sonra talimatla 10 yıla yakın ceza verildi! Bu karar, ne hukuka ne de vicdana uyar! Bu karar ancak, çılgınlaşan, seviyesizleşen, kin dolu bir siyaset anlayışı olarak görülebilir!

Nedeni belli! AKP’nin varlığını sürdürdüğü İstanbul’daki kayıt dışı kaynağının elinden alınmasının hıncıyla Kaftancıoğlu cezalandırıyor! Ayrıca milyonlarca İstanbul seçmenini verdiği oylar nedeniyle sigaya çekiyor… Sandıktan kendisi çıkamazsa o demokrasiye, inanmadıklarını göstermeye çalışıyor! Korku ve baskıyla milleti yeniden sindirme yolunu arıyorlar!

Günlerdir İBB’nin açıklamalarında yakında gördük ki, bu kurum laik demokratik Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı olan ne kadar kişi ya da dernek, tarikat varsa, onları desteklemiş!

Şimdi; halk en büyük rant kapısını kapattı! Kurdukları saltanat yıkıldı! İşte zapt edilemez hırsın nedeni bu!

“Türkiye de yargı tarafsız ve bağımsız değil!” Sözü bir şablon olmaktan çıktı.

Gerçekten yargının “tek adam düzeninde” tam bağımlı ve de taraflı “olduğu her karar sonrasında daha da güçlendi.

Fıkıh-Der hocaları onlarca çocuğa tecavüz ettiklerini ikrar ettiler. Onlarla ilgili yargı henüz harekete geçmedi. İstanbul’un ortasında Taksim’de gencecik insanlar bağımlı, firari ve de hükümlüler tarafından öldürüldü. Yargıdan tık yok! Ülkede kadın cinayetleri, çocuk tacizleri, hırsızlıklar ayyuka çıktı. Yargı suskun!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu bir inek hırsızı Çubuk’taki şehit cenazesinde linç etmeye kalkışıyor, aradan 5 ay geçiyor yargı hâlâ yargı bir işlem yapmıyor.

Ama Avrupa’da Türkiye’yi temsil eden Galatasaray’ın Teknik Direktörü Fatih Terim; “Bu ülkede organize işler var” dediği için cezalandırılıyor. Oysa rüşvet alan da İBB’yi kullanan da Türkiye’yi temsilen büyükelçi yapılıyor! “Makara Bakara” diye inançları sömürenler kendilerinden olursa dokunulmuyor. Karşıtlarında olana din sömürüsü adına iftiralar atılıyor!

Kısacası Yargı, Canan Kaftancıoğlu’nu siyasi nedenlerle mahkûm ederek, adaletin son çırpınışlarını da yok ediyor.

Böyle bir gerçekle karşı karşıya olan yurttaşlarımız, hukuk reformu adı altında yapılan yeni aldatmacalara da değer vermeyecektir!

Hak ve özgürlüklerin yok edildiği, adaletin oluşmayacağı kanısı vicdanlarda yer ettiği bir ülkede yaşam artık, insanlara çok ağır gelir!

Böyle bir durumun sonu pek hayra alamet değildir!

 

https://www.birgun.net/haber/kaftancioglu-ve-akp-nin-hinci-267833