"Fidan benim sır küpüm"

"Fidan benim sır küpüm"
12 Nisan 2012 07:56

Çin gezisinin son gününde daha önce çıkan MİT kriziyle ilgili konuşan Başbakan Erdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’a bir kez daha sahip çıktı.

Çin gezisinin son gününde daha önce çıkan MİT kriziyle ilgili konuşan Başbakan Erdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’a bir kez daha sahip çıktı.
 

Başbakan Erdoğan, 2014’te kendisi dahil AK Partili bakan ve vekillerin yeniden adaylığını engelleyen düzenleme için, “Koltuğa oturanlar, kalkmak bilmiyor. Türkiye fanilerle değil, ilkelerle yürümeyi öğrenmeli. Tayyip Erdoğan fanidir, öldü ne olacak? Öldüğü zaman ne yapılacaksa vatandaşım onu yapsın” dedi.
 

Çin gezisini bitirerek yurda dönen Başbakan Erdoğan’ın, ziyaretin son günü olan dün yaptığı açıklamalar, bazı gazetelerin genel yayın yönetmenleri tarafından sütunlara taşındı.

“O BENİM SIR KÜPÜM”

 

Yoğun Suriye gündemi bir yana bırakıldığında Erdoğan’ın dikkat çeken açıklaması, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’la ilgili oldu.
 

Erdoğan, Fidan için, “Sır küpüm, devletin sır küpü” ifadesini kullandı.

 

Erdoğan’ın açıklamları şöyle:

 

“MİT olayındaki gelişmelerde sessiz kalmak mümkün değil. Niye. Benim malum nekahat dönemime rastlayan süreçti. Benim sır küpüm. Türkiye Cumhuriyeti devletinin sır küpü. Türkiye’nin geleceğinin sır küpü. Uluslararası alanda bu görevi yapanlar ajan olarak nitelendirilir.
 

Operasyon yapacakları zaman görevlendirmeyle devlet adına giderler. ABD, Rusya, Çin, Batı ülkelerinin hepsinde var. İmralı’ya da gönderen benim, Oslo’ya da gönderen benim. Niye, ortada bir problem var. Terör mücadelesinde başarılı olmamız lazım. Bunun için bazı bilgi alışverişlerine sahip olmamız lazım.
 

Gazetelerde çıkanın hiçbirisi Müsteşarım tarafından verilmiş söz değil, hepsi yalandır. Yazılı değildir. Konuşmalar görüşmeler olmuştur, asla verilmiş sözler değildir. Bunu söyleyenler siyasi menfaat elde eder miyiz, acaba ne devşirebiliriz gayreti içine girmişlerdir.
 

Gayretlerinden çok çok memnunum. Gerek öncesi, gerek sonrasında ve şimdi, ülkeme çok şeyler kazandırdı. Müsteşar yardımcılığı ve TİKA’nın başında olduğu zaman da iyiydi. İyi yetişmiş bir bürokrattır. İnsan kıyma makinesi değiliz. Bu insan takdir edilmesi gerekirken, bunu yemeye çalışan bazı mahfiller olmuştur. Ana muhalefet partisi başta olmak üzere…
 

Yargı, görevi olmayan bir alana girdi. Bu konuda hakkı olmayan konumda kendini hissedince kusura bakmasın bizi karşısında görür. Yargı, kendini yasamanın üzerinde göremez. 250 meselesinden Müsteşar’ı yargılama süreci içine sokmaya çalıştı. Bu konuda ilk kez konuşuyorum.”