Feyzioğlu: O saray birgün başınıza çökecek

Feyzioğlu: O saray birgün başınıza çökecek
5 Eylül 2015 13:20

Türkiye Barolar Birliği adli yıl açılış töreni Ankara’da bugün düzenlendi.

 

 

 

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, iktidarları tarihe altın harflerle yazdıracak olanın diktikleri binalar değil, adaletli olup olmadıkları olduğunu belirterek, “Adalet mülkün yani ülkenin temelidir, adalet sistemini çökertenler ne kadar ihtişamlı saraylarda ve binalarda otururlarsa otursunlar göreceksiniz o sarayları ve o binaları bir gün başlarına çökecektir” dedi.

 

 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Barolar Birliği Av. Özdemir Özok Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan 2015-2016 Adli Yılı Açılış Töreni’ne katıldı.

 

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu törende yaptığı konuşmada, “1 Eylül’de alternatif açılış yapmıştı Yüksek Mahkeme, bugün adli yılı resmen açıyoruz” dedi.

 

Feyzioğlu törende şunları ifade etti:

 

“Bu millet artık kardeşçe yaşamak istiyor.

 

İktidarları tarihe altın harflerle yazdıracak olan diktikleri binalar değil, adaletli olup olmadıklarıdır. Adalet mülkün yani ülkenin temelidir, adalet sistemini çökertenler ne kadar ihtişamlı saraylarda ve binalarda otururlarsa otursunlar göreceksiniz o sarayları ve o binaları bir gün başlarına çökecektir. Bize düşen Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş felsefesini doğru anlamak ve 21. Yüzyılın ihtiyaçlarıyla yoğurarak doğru uygulamaktır.

 

“SİZDEN KORKMUYORUZ”

 

İktidarın yaratmak istediği korku devletine karşı en etkili panzehir konuşmaktır, korkmadan konuşmaktır, hep birlikte konuşmaktır. İşte buradan biz haykırıyoruz sizden korkmuyoruz.”

 

EŞKIYA TÜRKİYE’YE DE HÜKÜMDAR OLMAYACAK”

 

İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal da, “Bütün adalet savaşçısı meslektaşlarımın adli yılı daha doğrusu mücadele yılı kutlu olsun. Bugünün egemenlerine ve hukuksuzluk yapanlarına sesleniyorum, çok yakında hukuka ve bağımsız yargıya hesap vereceksiniz. Bu mücadele yılında da bütün barolar olarak birlikteyiz, birliğimizin ve başkanımızın yanındayız. Eşkıya dünyaya hükümdar olmayacağı gibi eşkıya Türkiye’ye de hükümdar olmayacak” diye konuştu.

 

Törenin sonunda baro başkanları podyuma gelerek hukuk ve adalet sisteminin içinde bulunduğu duruma ilişkin görüşlerini kısa cümlelerle açıkladılar.

 

Kaynak: ANKA