Feyzioğlu, gözyaşları içinde anlattı! ‘Oğlum ne yaptın sen!’

Feyzioğlu, gözyaşları içinde anlattı! ‘Oğlum ne yaptın sen!’
18 Mart 2017 14:17

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu referandum çalışmaları kapsamında gittiği Adana Ceyhan’da vatandaşlarla biraraya geldi.

 

 

Feyzioğlu, geçtiğimiz Cuma günü Cuma namazı için gittiği Maltepe Camii’nde yaşadığı ve kendisini çok etkileyen bir olayı gözyaşları içinde anlattı şöyle anlattı:

 

“Yağmurlu bir havaydı. Ben de bir türlü vaktinde çıkamadım. Son dakikaya kadar bir iş olur ve camiye giremedik. Maltepe’de yağmur yağıyordu. Hasırları serdik. Ayağımızı bastığımız anda sırılsıklam olduk. Öyle bir şey yaşadım ki.. 16-17 yaşındaki bir genç.. Ayağında çorap yoktu. Hava soğuk. Bir gömlek üzerinde ince bir mont. Biz kravatlı takım elbiseliyiz ya..Montu çıkardı hasırın üstüne serdi “Abi bunun üstünde kıl” dedi. “Oğlum ne yaptın sen” dedim. Bizdeki maya bu işte. Ağrı’dan geldiğini okuyacak parası olmadığını, ortaokulu bitirdiğini, liseye devam edemediğini, inşaatta çalıştığını söyledi. İsmini söyledi ama ulaşamadım. Muhtemelen kendisine ulaşmamı istemedi yaptığı hayrın karşılığında bir şey istememek için. Onu okutmak istedim çünkü. Bu ülkeyi oralısın-buralısın, o mezheptensin, bu mezheptesin etnik kökenin şudur diye bölenleri lanetliyorum.””