Feyzioğlu bu konuda yurtdışından sonuç alamaz!

Feyzioğlu bu konuda yurtdışından sonuç alamaz!
17 Ağustos 2016 17:30

TBB Başkanı Prof. Feyzioğlu dün o, külliye dediği yerde Erdoğan ile görüştü.

 

 

 

Safile USUL H&H YORUM

 

 

 
Tabii, devlet işleri karışıktır, çok yönlüdür ve herkesle görüşme yapılabilir.

 

 
Görüşmenin sonunda Feyzioğlu’nun açıklamalarından anladık ki, Feyzioğlu 15 Temmuz gecesi bastıralan Feyhullahçı darbe hareketini yurtdışında anlatmak ve AB ve ABD’nin desteğini almak için yapılacak lobi çalışmasının içinde aktif olarak rol alması konusunda Erdoğan’dan destek almış.

 

 
Daha doğrusu Erdoğan ve hükümeti dünyada çok zor durumda olduğu için zaten lobi çalışması kararı almış, Feyzioğlu da bu konuda ana bir rol alacak.

 

 
Bu konuya dair şunları kaydetmek isterim…

 

 
AB’de Fethullah Gülen’e veya herhangi bir dini cemaate devletler destek vermiyor.

 

 
15 Temmuz’da Fethullah darbe yapsın da, Erdoğan’ı alaşağı etsin diye düşünmedi kimse.

 

 
AB şu anda Erdoğan’a darbe karşıtı demokrat muamelesi yapmıyor sadece.

 

 
Şu bakışla bakıyor Erdoğan’a….

 

 
1-Fethullah Gülen teokrat ve devlette yeri olamaz. (Avrupa gazetelerinde Fethullah Gülen hakkında kullanılan ifadeler hiç de yüceltici değil, tam tersine aşağılayıcı) Erdoğan da ama siyasal İslamcı ve siyasi desteği hak etmiyor.

 

 
2-Erdoğan Fethullah Gülen’in üstüne Fethullah cemaatinin kendisi hakkında yayınladığı yolsuzluk tapelerinden sonra gitmeye başladı. Erdoğan devlette dini cemaat karşıtı olduğu için gitmedi bunların üstüne

 

 
3-Erdoğan 15 Temmuz gecesini aynı zamanda istediği tek adam düzenini kurmada bir fırsat olarak kullanıyor

 

 
4-KHK’lar ile eskiden beri istediği ama yapamadığı şeyleri bir gecede yapıyor

 

 
5-Mal varlıklarına tıpkı Stalin Rusyası’nda olduğu gibi el koyuyor (demokrasi konusunda kurumlaşmış tüm ülkelerde mal varlıklarına, hele de bu şekilde yaygın olarak, el koyulması faşizmin en tipik ibaresi olarak algılanır. 20. yüzyıl Avrupası’nda gerek Stalin dönemine, gerek Hitler dönemine dair akılda kalan en taze hafıza beneklerinden birisi de el koyulan mal varlıklarıdır. Mal varlıkları ayrıca sadece ilgili kişiyi değil, bir dizi mirasçıyı, çocukları, eşleri, anne-babayı vs.’de etkilediği için mal varlıklarına el konulmasına hukuk devleti açısından çok kötü bakılıyor Avrupa’da

 

 

 
6-Onbinlerce kişinin, en basitinden 75 yaşında bir kadın olan Nazlı Ilıcak’ın tutuklanması ve ardından da gözden kaybedilmesine (hiç sesi soluğu duyurulmuyor farkında mısınız?) AB’de faşizm olarak bakılıyor

 

 
7-Erdoğan siyasi ahlak açısından da kabul edilmiyor. Kendi işine gelince devlette cemaatleri kullandığı ama kendine birşey dokununca aynı insan sistemine faşizm uygulayan, ve yönetimi demokrasi devleti disiplini ile değil, o günkü çıkarlarına göre yapan ve tehlikeli birisi olarak algılanıyor

 

 
Feyzioğlu yurtdışında, “15 Temmuz gecesini yapanlar dini cemaatçilerdi, halkı bombaladılar” demesine gerek yok ki..

 

 

 
Bunun için lobiye inanın gerek yok, bu biliniyor.

 

 
Erdoğan’a ama destek gelmez Avrupa’dan istediği kadar darbe bastırmış olsa bile. (darbeyi o gerce TSK püskürttü üstelik de, bunu bilmeyen, anlamayan var mı bu arada)

 

 
Erdoğan’a çünkü siyasi olarak destek verilmemesi gereken demokrasi açısından tehlikeli biri olarak bakılıyor artık Avrupa’da.

 

 
Daha dün, Alman İçişleri Bakanı’nın Alman Federal Parlamentosu’na verdiği gizli ibareli cevapta Erdoğan Ortadoğu’daki siyasl İslamcı örgütlerin hamisi olarak zikrediliyor ve Müslüman Kardeşler Örgütü’nün muadili olarak tanıtılıyor. (AB’deki parlamenter sistemde siyasi partilerden gelen sorulara bakanlıklar cevap vermek zorunda, bu cevaplar bazen de gizli ibaresiyle veriliyor bunu gereki gördükleri zaman)

 

 
Erdoğan eğer destek istiyorsa Avrupa’dan, derhal TBMM’ye bırakmalı Türkiye’nin siyasi işlerini ve KHK’ları ve bilumum toplu tutuklamaları ve mal varlıklarına el koymaları hemen bırakmalı.

 

 

 
Külliyesinin pahalı odalarına geri çekilmeli ve siyaseti Türk Anayasası’nın düzenlediği şekliyle TBMM’ye ve siyasi partilere bırakmalı.

 

 
Türk parlamentosu FETÖ veya başka tür cemaatleri bu devletten temizlemeyi bilecek kadar akıl ve tecrübe ve kalite sahibidir.

 

 
Öte yandan, Feyzioğlu’nun kastettiği lobi çalışmalarının ABD ayağına gelince.

 

 
ABD dini cemaatleri kullanacak kadar, eskisi kadar olmasa bile, akılsız olabilen bir ülke.

 

 

 
Fethullah Gülen’i çeşitli sebeplerden dolayı geri vermez.

 

 
Ama şundan dolayı da vermez ki, Erdoğan’ın Fethullahçılara asıl kızgınlık sebebinin o yayınlanan tapeler olduğunu biliyor ve Zarrab dosyasının içeriğine vakıflar.

 

 
ABD buraya gelir gider, heyet yollar, bu konuda Erdoğan’ı oyalar vs. ama sonunda yapacağı şey Gülen’i iade etmemek olacaktır.

 

 
Şurasını anlıyoruz, Türkiye’de artık azgın azman gibi büyümüş olan Fethullah Cemaatini devletten ve siyasetten temizlemede Erdoğan faydalı olarak görülüyor.

 

 
Bu doğru bir yaklaşım da olabilir devlet açısından.

 

 

 
Ama bunun ötesinde AB’de, ABD’de siyasi olarak Erdoğan için de lobi olarak görülecek şeyler faydasız ve siyasi olarak yanlış. (Feyzioğlu gerçi siyasetçi değil)

 

 
Ki, kanımca Feyzioğlu bu lobi çalışmalarından TBB Başkanı olarak da sonuç alamaz ama başka bir şey olur.

 

 
Kendi prestiji sarsılır dış dünyada, etkisi yıpranır.

 

 
Şunu da ilave etmeliyim ama…

 

 
Feyzioğlu’nun Erdoğan ve dolayısyla onun emrindeki bakan ve bürokratlarla iyi ilişkilerinden Türk vatandaşları hukuken korunma açısından istifade eder.

 

 
Feyzioğlu’nun hukuk nosyonunu ve kalitesini Erdoğan da anlıyor ve kendilerini temize çıkarmada araç olarak görseler bile, Feyzioğlu’nun belli mekanizmalarda söz sahibi olması ve etkili olması Türk vatandaşlarına demokrasi koruması olarak geri döner.

 

 

 
Feyzioğlu’nun hukuk nosyonu dedim de…

 

 
Atatürkümüzün 20. yüzyılın başlarında bizim için kurduğu hukuk sistemi ve onun yetiştirdiği hukukçularla her Türkün gurur duyması gerekir.
Ben şahsen bahçeme hırsız girse bile, sadece ve sadece Cumhuriyetçi bir avukata giderim.

 

 
Bir defa aklı vardır, hukuk aklı vardır, kalitesi vardır, iyi düşünür, iyi savunur, iyi yetişmiştir vs.

 

 
Ve…

 

 
Atatürk’ün değdiği her rüzgar başınızdan hafif bir meltem olarak bile geçse bile, her Türkü, her Türk vatandaşını, her, bu ülkede yaşayan insanı korur.

 

 
Canım Atatürküm, keşke tamamına erdirebilseydin de, öyle gitseydin ebediyete.

 

 
O zaman bu vatan toprağının eşsiz çiçek kokularını içimdeki yas gölgelemezdi.

 

 

 

 

Safile USUL Twitter

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Böyle bir kaza nasıl olur
İYİ Parti istifaları
Özel daha o gün tepki vermiş Köksal’a