Feyzioğlu: Alternatif baro, barolara kayıt zorunluluğunun kaldırılması kabul edilemez

Feyzioğlu: Alternatif baro, barolara kayıt zorunluluğunun kaldırılması kabul edilemez
8 Mayıs 2020 18:01

Avukatlık Kanunu’ndaki değişiklik çalışmalarını değerlendiren TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, “Çoklu baro, alternatif baro, barolara kayıt zorunluluğunun kaldırılması, bunlar hiç kimse için kabul edilemez, kırmızı çizgidir” ifadesini kullandı.

 

 

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Feyzioğlu, baro seçimleriyle ilgili yapıldığı belirtilen düzenlemeye ilişkin gazetecilere değerlendirmelerde bulundu.

Avukatlık Kanunu’nda bazı değişikliklerin yapılmasına ilişkin süreci, tartışmaları yakından izlediklerini söyleyen Feyzioğlu, konu hakkında bilgisi olan ve sürecin içinde bulunan milletvekilleri ile çok yakın görüşme içinde olduğunu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile de sürekli görüştüğünü kaydetti.

Feyzioğlu, daha önce sosyal medyada dolaştırılan taslakla ilgili, ‘böyle güncel ve gündemde bir taslak yok’ şeklinde açıklama yaptığını, Adalet Bakanı Gül’ün de aynı yönde açıklamalarda bulunduğunu hatırlattı.

 

‘Çoklu baro, FETÖ’nün, PKK’nın ve DHKP-C’nin hayalidir’
Feyzioğlu, “Gerçekten de öyle bir taslak ne gündemdedir ne günceldir. Ancak farklı bir çalışma şu anda Meclis’te gayriresmi olarak yürümektedir. Meclis çalışmaya başladığında da anladığım kadarıyla teklife dönüşecektir. Yaptığım çok yoğun görüşmelere, istişarelere ve irtibatlara dayanarak söylüyorum, çalışmanın amacının baroları zayıflatmak olmadığı, altı çizilerek görüştüğüm her sayın milletvekili, bakanlık yetkilisi ve her düzeyde devlet yetkilisi tarafından ifade edilmiştir. Yani ‘baroları zayıflatmak amacı vardır’ diye gündeme getirilen sözlere itibar etmeyiniz denmektedir” değerlendirmesini yaptı.