FETO’nun savcıları için iade talebi

FETO’nun savcıları için iade talebi
29 Temmuz 2016 10:08

Kumpas davalarının savcıları Zekeriya Öz ve Fikret Seçen’in Almanya’ya, Celal Kara’nın ise Hollanda’ya kaçtığı iddia edilmişti. Dışişleri Bakanlığı ilgili ülkelere iade talebinde bulundu.

 

 

 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fethullah Gülen Terör Örgütü’ne (FETÖ) bağlı bazı hakim ve savcıların Almanya’da olduğunu söyleyerek, “Paralelin bazı hakim ve savcıları Almanya’da, onların da iadesi gerekiyor” diye konuştu. Çavuşoğlu, ‘Özellikle 17-25 Aralık yolsuzluk darbe girişiminden sonra gerek AB gerekse diğer uluslararası örgütlere ve FETÖ’nün yapılandığı ülkelere listeler vererek söz konusu terör örgütünü anlattıklarını’ belirterek, “Özellikle Avrupalı dostlarımız hiçbir zaman bu varlığı kabul etmek istemediler. Yani maalesef böyle bir tehditin varlığını kabullenemediler, kabullenmek istemediler, şimdi onların da yüzüne vuruyoruz” dedi.

 

 

İşte kaçan savcılar…

zekeriya-oz

ZEKERİYA ÖZ – 2004 yılında El Kaide üyesi El Sakka hakkında müebbet hapis istemiyle iddianame hazırladı. Malatya Zirve yayınevi Soruşturmasını yürüttü. 2 Haziran 2007 Ümraniye’de bir gecekonduda 27 el bombasının bulunması ile başlayan Ergenekon soruşturmasını yönetti. İlker Başbuğ’un tutuklandığı Andıç soruşturmasını, 3 Temmuz 2011’de Aziz Yıldırım’ın yargılandığı Şike Davası’nı başlatan savcıydı. Öz, hakkında yakalama kararı çıkmasının ardırdan Artvin üzerinden önce Gürcistan’a oradan da Ermenistan’a kaçtı. Oradan Almanya’ya giderek sığınma talebi istedi.

 

 

fk

FİKRET SEÇEN – Hrant Dink suikastı, Askeri casusluk ve şantaj çetesi, Mehmet Haberal’ın gizlenen raporu, Hüseyin Baybaşin’in uyuşturucu kaçacakçılığı, Gölcük Donanma Komutanlığı’nda ele geçirilen belgelerle ilgili soruşturmaları yürüttü. 2007 yılında başlayan Ergenekon soruşturması’nı yürüten savcılardan biriydi. Hakkında yakalama kararı çıkan Seçen Holanda’ya kaçmıştı.

 

 

cl

CELAL KARA
2013’te 17-25 Aralık operasyonu soruşturmasını yürüttü. “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek” ve “Örgüt kurmak” suçlarından hakkında yakalama kararı çıkarılmadan 12 saat önce Artvin üzerinden önce Gürcistan’a oradan da Ermenistan’a gitti. Daha sonra Almanya’ya kaçtı.

 

 

 

mehmet-yuzgec

MEHMET YÜZGEÇ
17-25 Aralık Operasyonu soruşturmasını yürüten Celal Kara’nın yardımcı savcısı olarak soruşturmayı yürüttü. “Örgüt kurmak” suçlarından hakkında yakalama kararı çıkarıldı