FETÖ’cü savcı Yunanistan’a kaçarken kıskıvrak yakalandı

FETÖ’cü savcı Yunanistan’a kaçarken kıskıvrak yakalandı
17 Nisan 2018 09:47

İzmir’deki askeri casusluk kumpasının savcısı Zafer Kılınç, Edirne İpsala’da eşi ve 2 oğluyla Yunanistan’a kaçmak isterken yakalandı. Kılınç, çoğu muvazzaf subay 357 kişinin yargılanıp hapis yattığı davada sanıkları, ‘askeri sırları Atina’ya satmakla’ suçlamıştı.

 

 

 

İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne 10 Ağustos 2010’da gönderilen bir elektronik postada, İzmir’de özellikle üniversiteli genç kızları kandırarak zengin kişilere veya üst düzey bürokratlara para karşılığında pazarlayan bir çete olduğu iddia edildi.

Terörle Mücadele Kanunu (TMK) 10’uncu maddesiyle görevli dönemin Cumhuriyet Savcısı Zafer Kılınç’ın talimatıyla polis, çete elebaşı olmakla suçlanan işadamı Bilgin Özkaynak ile üniversite öğrencisi Narin Korkmaz’ı takibe aldı. Takip sonucu, bazı muvazzaf askerlerin gizli askeri bilgi ve belgeleri sızdırdıkları öne sürüldü. 2012 yılında aralıklarla yapılan operasyonlarda 49’u muvazzaf asker toplam 357 şüphelinin ifadesi alındı. İfadeler sonrası 49’u muvazzaf asker toplam 93 kişi tutuklandı.

 

 

FETÖ KUMPASI ÇIKTI

 

 

Sanıklara, “askeri gizli bilgi ve belgeleri ele geçirme, bulundurma” suçlaması yöneltildi. TSK’ya ait gizli belgelerin İsrail ve Yunanistan başta olmak üzere 6 ülkeye satıldığı öne sürüldü, 357 kişi hakkında hazırlanan iddianamede sanıklar için 2 yıl ile ömür boyu hapis arasında değişen cezalar istendi. 3 yıl süren yargılamanın ardından 2016’da İzmir Askeri Casusluk Davası’nın tüm sanıkları beraat etti.

FETÖ kumpası olduğu belirlenen soruşturma, dönemin savcısı Zafer Kılınç’ın düğmeye basmasıyla başladı. Sahte belgelerle 357 kişiyi Yunanistan’a askeri bilgi ve belge satmakla suçlayan FETÖ firarisi o savcı, eşi ve 2 çocuğu ile birlikte Edirne’den Yunanistan’a kaçmak isterken yakalandı. FETÖ’den hakkında yakalama kararı bulunan Kılınç’ın eşinin de ByLock kullandığı gerekçesiyle arandığı belirlendi.

DHA