FETÖ’cü diye şikayet ettikleri adayı destekleyecekler!

FETÖ’cü diye şikayet ettikleri adayı destekleyecekler!
25 Ocak 2019 09:51

Samsun’un Vezirköprü İlçe Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı’nın Vezirköprü adayı AKP’li İbrahim Sadık Edis’in, 2 yıl önce MHP ilçe başkanı tarafından “FETÖ’cü olduğu ileri sürülerek savcılığa şikayet edildiği” ortaya çıktı. Cumhur İttifakı’nın ortağı olan MHP’nin 31 Mart seçimlerinde; FETÖ’cü suçlamasında bulundukları adayı destekleyecek olması ilginç bir durumu ortaya çıkardı. Sözcü’ye konuşan MHP İl Başkanı Abdullah Karapıçak, “Cumhur ittifakının ruhuna uygun çalışacağız. Eğer birinin FETÖ’cülüğü varsa yargı gereğini yapar” dedi.

 

 

İsmail Akduman / Sözcü

 

Vezirköprü ilçesinde dönemim MHP İlçe Başkanı Ahmet Özata ile İbrahim Çalışkan isimli bir kişi Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis’in FETÖ’cü olduğunu ileri sürerek 2017 yılında şikayetçi oldu. Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucunda ise FETÖ’cülükle suçlanan Başkan Edis aklandı. Savcılık, Edis’in FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye ya da iltisaklı olduğu yönünde herhangi bir bağlantısının bulunmadığını tespit etti.

 

SAVCILIK KOVUŞTURMAYA YER OLMADIĞINA KARAR VERDİ

 

Belediye Başkanı Edis’in; ByLock kullanmadığını, terör örgütüne hiçbir şekilde finansal destek sağlamadığını belirten başsavcılık, İbrahim Sadık Edis’e yüklenen suçtan kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

 

İLÇE BAŞKANI GÖREVİNDEN ALINDI

 

Bu olayın ardından MHP Vezirköprü İlçe Başkanı Ahmet Özata, partisinin il yönetimi tarafından görevinden alındı. Ancak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Özata’yı yeniden görevine atadı. 24 Mart 2017’de yeniden ilçe başkanı seçilen Özata, 2018 Eylül’üne kadar görevini sürdürdü. Özata, bu tarihte koltuğunu Dursun Gülünay’a bıraktı.

 

AKP SUÇLANAN BAŞKANI YENİDEN ADAY GÖSTERDİ

 

31 Mart seçimlerinde Cumhur İttifakı kapsamında Vezirköprü Belediyesi, yapılan anlaşma ile AKP’ye bırakıldı. Geçtiğimiz günlerde de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Samsun’da katıldığı aday tanıtım toplantısında Vezirköprü adayı olarak tekrar İbrahim Sadık Ediz’in ismini açıkladı. İttifak anlaşması kapsamında AKP adaylarını destekleme kararı alan MHP, ilçede FETÖ’cü diye daha önce şikayet edilen Ediz’i desteklemek durumunda kaldı.

 

 

https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/fetocu-diye-sikayet-ettikleri-adayi-destekleyecekler-3253954/