FETÖ operasyonlarında son durum

FETÖ operasyonlarında son durum
19 Ekim 2016 09:45

İZMİR’DE FETÖ OPERASYONUNDA 20 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

 

 

 

 

İZMİR Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi tarafından, FETÖ/PYD terör örgütü üyesi oldukları iddiasıyla haklarında yakalama kararı bulunan 30 kişiden 20’sini yakaladı.

 

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında, Terörle Mücadele Şubesi ekipleri İzmir merkezli Ankara, Kütahya ,Manisa, Adana ve Trabzon illerinde eş zamanlı operasyon yaptı. 30 ayrı adrese yapılan operasyonlarda, haklarında yakalama kararı bulunan 30 kişiden 20’si yakalandı. Yakalanan şüphelilerin 15 Temmuz darbe girişiminden sonra kapatılan sağlık ve eğitim kurumlarında çalışanlar, askerlikten ilişkisi kesilen kişiler ve esnaf oldukları, By Lock haberleşme programı kullandıkları, örgütün toplantılarına katıldıkları belirtildi.

 

Haklarında yakalama kararı bulunan 10 kişinin ise arama çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Bahri KARATAŞ/İZMİR, (DHA)

 

KAYSERİ’DE FETÖ’CÜ 123 ŞÜPHELİ İÇİN GÖZALTI VE YAKALAMA KARARI

 

KAYSERİ’de FETÖ/PYD soruşturması kapsamında 123 kişi hakkın operasyon başlatıldı. Haklarında gözaltı işlemi başlatılan ve yakalama kararı çıkartılan şüphelilerden 100’ünün Bylock kullandığı, 23 kişinin de sendika yöneticisi olduğu belirtildi.

 

Kayseri Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Kaçakçılık Organize Suçlar operasyonu çerçevesinde Kayseri’de bu sabah 06.30 itibarıyla iki ayrı operasyon gerçekleştirildi. İlk operasyon FETÖ/PYD terör örgütü içinde faaliyette bulundukları ve Bylock kullandıkları belirlenen çeşitli meslek gruplarından 100 kişiye yönelikti. Bu kişilerden kent merkezinde 48 ve ilçelerde 5 olmak üzere 53 kişi için polis gözaltı operasyona başlatırken, il dışında olan 47 kişi için de yakalama kararı çıkartıldı.

 

İkinci operasyon ise FETÖ/PDY terör örgütü ile irtibatlı oldukları belirlenen Aktif Eğitimciler Sendikası Kayseri Şubesi yöneticilerine yönelikti. Sendika yöneticisi 23 kişi için de gözaltı işlemi başlatıldı. Aynı yöneticilerinden daha önce 12’si tutuklanmıştı.

Oktay ENSARİ/KAYSERİ (DHA)

 

ADANA’DA FETÖ/PDY OPERASYONU: 13 GÖZALTI

 

ADANA’da Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda aralarında kadınların da bulunduğu 13 kişi gözaltına alındı.

 

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturmasında örgütle bağlantısı olduğu iddia edilen çok sayıda kişinin adresine, sabahın ilk saatlerinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube ekipleri baskın yaptı. Diğer şubelerin de destek verdiği operasyonda aralarında kadınların da bulunduğu 13 kişi gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, daha sonra sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Gökhan KESKİNCİ/ADANA, (DHA)