FETÖ kumpasına uğradı, şimdi kömür gemisinde nöbette

FETÖ kumpasına uğradı, şimdi kömür gemisinde nöbette
14 Eylül 2017 12:43

Balyoz ve Askeri Casusluk kumpaslarıyla TSK’dan tasfiye edilen emekli Kurmay Albay Koray Eryaşa, Türk şirketlerinde iş bulamadığı için yabancı bir gemide 4. kaptanlık yapıyor

 

 

 

Can Özçelik / Sözcü

 

 

FETÖ’nün Balyoz ve Askeri Casusluk kumpaslarında 4 yıla yakın hapis yatan emekli Kurmay Albay Koray Eryaşa, özel bir şirket gemisinde 4. kaptan olarak çalışıyor. Eryaşa’nın avukatı Murat Ergün, Twitter’dan yaptığı paylaşımda “E.Kurmay Albay Koray Eryaşa… Kumpasla 4 sene yatıp TSK’dan tasfiye edilmişti. Hint denizinde bir kömür gemisinde korsan nöbeti tutuyor. Utanın!” dedi.

 

 

‘SİLAHLI GÖREVİM YOK’

 

 

Şu anda yabancı bayraklı bir gemide 4. kaptan olarak görev yapan Eryaşa SÖZCÜ’ye konuştu. Kendisinin silahlı bir görevi olmadığını söyleyen Eryaşa şunları söyledi: “Ama gemi Yüksek Riskli Deniz Haydutluğu Bölgesi’nde bu yüzden böyle tedbirler alıyoruz. Gemide görev yapan güvenlik görevlileri ile 20 gündür birlikte çalışıyoruz, silahlar onların, silah kullanma yetkisi onlarda. Gemimiz, Güney Afrika’dan aldığı kömürü Birleşik Arap Emirlikleri’ne getirdi. Doğu Afrika Mozambik Kanalı. Somali ve Yemen kaynaklı deniz haydutları gemileri kaçırıp personel ve gemi için fidye alıyorlar. Bu bölgelerde seyir yapan gemiler de güvenlik şirketlerinden gemiyi korumak için silahlı güvenlik görevlileri alıyor.”

 

 

“TÜRKİYE’DE İŞE GİREMEDİM”

 

 

Türkiye’de çok sayıda iş görüşmesi yaptığını olumlu sonuçlanmasına rağmen son anda şirketlerin vazgeçtiğini aktaran Eryaşa şöyle devam etti: “Maalesef Türkiye de çok iş aradım. Bulduğum ve en üst düzeydeki yöneticilerle yaptığım görüşmeler sonunda benimle çalışmak istediklerini söylediler ve bir kaç gün sonrasına işe başlama tarihi verdiler. Ama her seferinde son anda birtakım kişilerin girişimiyle ‘Sizinle çalışmayı çok isterdik ama elimizde olmayan sebeplerle çalışamayacağız’ cevabı geldi.”

 

 

‘MAHKEME GEÇ KARAR VERDİ’

 

 

Eryaşa şu çarpıcı bilgiyi de ekledi: “Balyoz sanıkları 19 Haziran 2014’de Anayasa Mahkemesi kararlarıyla cezaevinden tahliye edildiler ama ben Casusluk Davası’nda verilen hüküm nedeniyle cezamın infazının tamamlandığı 4 Aralık 2014 yılına kadar cezaevinde tutuldum. Şartlı tahliye edildim. Her gün karakola gidip imza verdim. Anayasa Mahkemesi bu davada da infazı durdurdu ama çok geç. İnfaz tamamlandıktan sonra. Şimdi tekrar mahkemelerde hak kayıplarımızın telafisi için uğraşıyoruz.”