Fethiye’de alevli gece

Fethiye’de alevli gece
1 Ocak 2016 07:35

Muğla’nın Fethiye İlçesi’nde yeni yıl eğlencesi için havaya atılan işaret fişeği orman yangınına neden oldu. Fethiyeliler yeni yıla şehrin birçok noktasından görülen alevleri izleyerek girdi.

 

 

 

Yangın, Kargı Mahallesi Karataş Plajı yakınındaki ormanlık alanda saat 23.30 sıralarında başladı. Yeni yıla dakikalar kala şiddetli rüzgarın da etkisiyle hızla yayılan yangın, kısa sürede Kocaçalış Tepesi’ni tamamen sardı. Boyu 5 metreyi bulan alevler şehrin farklı noktalarından rahatlıkla görülürken, birçok Fethiyeli yeni yıla yangını izleyerek girdi.

 

ZARAR GÜN AĞARINCA BELİRLENECEK

 

Alevlere Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü yangın söndürme ekipleri 2 arazöz ve 15 orman işçisiyle müdahale etti. Yangını 1 saat süren müdahaleyle kontrol altına alan ekipler, soğutma çalışmalarına başladı. Yangında zarar gören alanın günün ağarmasının ardından ortaya çıkacağı kaydedildi.

 

JANDARMA KIZMIZI OTOMOBİLİN PEŞİNDE

 

Yangın yerine gelerek görgü tanıklarının ifadesine başvuran jandarma, yangının yılbaşı kutlaması için atılan işaret fişeğinden çıktığını belirledi. Ekipler attıkları işaret fişeği yangına neden olunca olay yerinden kaçan plakası alınamayan kırmızı otomobilin peşine düştü. Şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

 

‘BUGÜNÜN DÜNDEN NE FARKI VAR’

 

Yangına müdahale için olay yerine gelen ve yangın söndürme ekiplerine yardım etmeye çalışan Burak Musluk, işareti fişeği atanlara tepki gösterdi. Yangının büyük alanda devam ettiğini ve tüm Fethiye’den izlendiğini anlatan Musluk, “Yangını çok uzaktan gördük geldik. Bugünün dünden ne farkı var? Böyle eğlence olmaz” dedi.

 

‘BÖYLE EĞLENCE OLMAZ’

 

Yangını görünce büyük üzüntü yaşadıklarını aktaran Durmuş Orak ise “Bugün 2015’in son günüydü. Böyle bir yangın bizi çok üzdü. Maytap, havai fişek atacaklarsa orman olmayan bir yerde yapsınlar. Fethiye’nin en güzel yerlerinden biriydi. Ağaçlar hayvanlar yandı. Böyle eğlence olmaz” diye konuştu.

 

 

 

Kaynak: Ergün TOS/FETHİYE (Muğla), (DHA)