Fethi Sekin’in heykeli dikilecek

Fethi Sekin’in heykeli dikilecek
18 Ocak 2017 11:45

İzmirliler, adliyeye yapılan terör saldırısında canını feda ederek yüzlerce vatandaş, adliye memuru, avukat, savcı ve hakimin hayatını kurtaran şehit polis Fethi Sekin’e minnet ve vefa duygusunu somut adımlarla ortaya koyuyor. Şehit polis Fethi Sekin’in adı park, cadde ve okula verildi. Şehit ailesi için yardım kampanyası başlatıldı. Ayrıca, sozcu.com.tr’nin “adliye önüne kahraman polis Fethi Sekin’in heykeli dikilsin” önerisi kabul gördü. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı olay yerine Sekin’in heykelinin dikileceğini duyurdu.

 

 

 

 

 

 

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, 5 Ocak’ta adliyenin C Blok girişinde bombalı araç ve uzun namlulu silahlarla gerçekleştirilen saldırıda Trafik Polisi Fethi Sekin’in teröriste müdahalede bulunduğu, ardından fiziki takip neticesinde her iki teröristin daha fazla can kaybını amaçlayan saldırı planlarının engellendiği ifade edildi. Açıklamada, ‘kahraman polisin’ son kurşununa kadar teröristlerle çatıştığı, olay yerine gelen güvenlik güçlerince de teröristlerin saldırıları engellendiği ve iki teröristin olay yerinde öldürüldüğü kaydedilerek, olayda Sekin ile adliye çalışanı Musa Can’ın hayatını kaybettiği, 3 avukat, 2 polis memuru, 2 adliye memuru, 2 sivil vatandaş olmak üzere toplam 9 kişinin yaralandığı hatırlatıldı.
ADLİ SORUŞTURMA SÜRÜYOR

 

Saldırı hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’nca derhal soruşturma başlatıldığı belirtilerek, bu kapsamda 18 kişinin gözaltına alındığı, saldırı ile ilgili adli soruşturmanın detaylı ve çok yönlü bir şekilde devam ettirildiği vurgulandı.
ŞEHİTLERİN İSİMLERİ ÖLÜMSÜZLEŞTİ

 

Bu arada, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı Adliyesi’ne çok yakın bir yerde yapılan kentin en yeni ve en nitelikli parkına kahraman polis Fethi Sekin’in adını verme ve parka şehidin heykelini dikme kararı almıştı. Ayrıca adliyenin bulunduğu caddenin isminin Şehit Polis Fethi Sekin Caddesi olarak değiştirilmesi kararlaştırıldı. Adliye önündeki otobüs durağına da Şehit Polis Fethi Sekin’in adı konuldu. Bayraklı’daki Merkez İlkokulu’na kahraman polisin adı verildi. Şehit adliye personeli Musa Can’ın isminin ise Çınarlı’da 1586/1 Sokak’a verilmesi kararlaştırıldı. Bornova’daki Yeşilçam İlkokulu’nun adı da Şehit Katip Musa Can İlkokulu olarak değiştirildi. Diğer yandan, Zonguldak-Ereğli İlkokulu’nda yeni açılan robotik kodlama sınıfına, İzmir’de şehit olan polis memuru Fethi Sekin’in adı verildi.

 
KAHRAMAN POLİSİN HEYKELİ DİKİLECEK

 

 

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı da adliyede iki şehit için anma köşesi oluşturma kararı aldı. Başsavcılık ayrıca, olay yerine kahraman polis Fethi Sekin’in heykelinin dikileceğini bildirdi. sozcu.com.tr kahraman polis Fethi Sekin’in şehit düştüğü adliyenin önüne heykelinin dikilmesini önermiş, İzmirliler de sosyal medya sayfalarından bu yönde çağrıda bulunmuştu.
ŞEHİT AİLELERİ İÇİN YARDIM KAMPANYASI

 

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı ayrıca iki şehidin aileleri için yardım kampanyası başlatıldığını duyurdu. Başsavcılığın yazılı açıklamasında, “Gerekli yasal izin alınarak Şehit Fethi Sekin’in ailesi için Vakıfbank nezdinde TR16 0001 5001 5800 7305 4909 25, Şehit Musa Can’ın ailesi için Vakıfbank nezdinde TR69 0001 5001 5800 7305 4909 41 numaralı hesaplar açılarak yardım kampanyası başlatılmıştır” denildi. Açıklamada, “Bilinmelidir ki Adliyemize yönelik gerçekleşen hain saldırı, hiçbirimizi hukuk ve adalet yolundan, ülkemize hizmetten asla ayıramayacaktır. Bu vesile ile terörün nereden ve kimden gelirse gelsin her türlüsünü lanetliyor, şehitlerimize rahmet, ailelerine ve ülkemize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz” ifadeleri yer aldı.
ŞEHİT POLİSİN ÖZEL BİBLOSU DA YAPILDI

 

Bodrumlu biblo sanatçısı Serkan Ezber de şehit polis Fethi Sekin’in 35 cm’lik biblosunu yapmış, sadece bir tane yapılan biblodan açık artırma ile elde edilecek gelirin tamamının Sekin’in ailesine aktarılacağını duyurdu.

 

 

Kaynak: Gökmen Ulu/Sözcü

 

Fethi Sekin’in heykeli dikilecek