Feriköy Kent Parkı’nın içinden imam hatip ve cami çıktı

Feriköy Kent Parkı’nın içinden imam hatip ve cami çıktı
17 Temmuz 2018 11:40

İBB Başkanı Mevlüt Uysal’ın “Feriköy Kent Parkı” projesinin içinden imam hatip okulu çıktı. Feriköy’de yıkılan İSKİ binalarının yerine park ile birlikte imam hatip ortaokulu, cami ve mescit inşa edilecek.

 

 

Özlem Güvemli / Sözcü

 

İstanbul’un bina, nüfus ve trafik açısından en yoğun ilçelerinden Şişli’nin Feriköy semtinde faaliyet gösteren İSKİ binalarının bulunduğu parsele yapılması planlanan kent parkına, İBB tarafından imam hatip ve cami de eklendi. İBB Meclisi’nin temmuz ayı oturumunda gündeme gelen konuyla ilgili teklif oy çokluğu ile kabul edildi.

 
EŞDEĞER ALAN PARKTAN ALINDI

 

 

Plan değişikliği süreci şöyle gelişti: 2017 yılının haziran ayında Şişli Feriköy’de bulunan Taksim Spor Süleyman Seba Tesisleri’nin yer aldığı 4 bin 600 metrekarelik parselin eğitim tesisi alanından, kullanımına uygun olarak “spor tesisi” alanına dönüştürülmesi teklifi görüşülmüştü. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün talebi, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yazısı doğrultusunda spor tesisine eşdeğer büyüklükte eğitim alanı ayrıldıktan sonra değerlendirmek üzere İBB tarafından müdürlüğüne iade etmişti.

 

İBB de bunun üzerine 13 Temmuz 2018 tarihli meclis oturumunda eşdeğer alan olarak İSKİ Beyoğlu Şube Müdürlüğü ile veznesinin bulunduğu 16 bin metrekarelik parselin bir kısmını “mesleki ve teknik öğretim tesisleri” (imam hatip) alanı ilan etti. Plan değişikliğine göre İBB Başkanı Mevlüt Uysal’ın “Feriköy Kent Parkı” yapılmak üzere yıkılacağını açıkladığı İSKİ binalarının bulunduğu parselin 3 bin metrekaresine imam hatip ortaokulu yapılacak. Parselde, imam hatip okulunun yanı sıra uygulama camisi ve mescit de yer alacak.

 
PARKIN İÇİNE İMAM HATİP SÖZÜ VERMİŞTİ

 

 

İBB Başkanı Mevlüt Uysal, geçtiğimiz mayıs alında İSKİ binalarının yıkımı sırasında yaptığı açıklamada, 20 bin metrekare büyüklüğünde İSKİ’ye ait idari binaların olduğu alanda binaların tamamını kaldırıp, yerine yeşil alan yapacaklarını belirtmiş “Bir köşeye 2 bin metrekareye okul sözü veriyoruz. Feriköy Anadolu İmam Hatip Ortaokulu yapacağız. 12 bin metrekarelik alanımız yeşil alan olarak kalacak” demişti.

 

https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/ferikoy-kent-parkinin-icinden-imam-hatip-ve-cami-cikti-2524903/