Fer Bal

Fer Bal
22 Kasım 2018 11:14

Fer Bal hakkında..

 

İnsan sağlığı hakkında gün geçtikçe artan bilgilendirme panelleri bizleri daha da aydınlatmış yediğimiz içtiğimiz tüm gıdalar hakkında bilgilenmemizi sağlamıştır. Sağlık kadar önemli olan bir mesel de gıdaların bize verdiği olumlu olumsuz etkileridir. Doğal şartların kazandırdıkları ve doğal şartlara hız kazandırılarak elde edilen gıda ürünlerinin kişi sağlığına olan etkileri bilinmektedir. Bu açıdan insan sağlığına katkıda bulunma gayesi güderek Melis Arı Çiftliği Ltd. Şti. yeni bir marka olan fer bal ismiyle doğal bal üretiminde hem kaliteyi hem de en saf ürünleri elde etmenin peşine düşmüştür.

 

Doğal üretimi ilke edinmiş ve bu ilkesinden taviz vermeden insan sağlığına kattığı bu sağlık yönünden tereddütsüz güven aşılamasını kalite ve markalaşma anlamında da ileriye taşımıştır. Şifa olarak özünde gizli olan organik ve katkısız arı ürünlerini vatandaşa sunma ve bilgilendirmede bıkmadan ve usanmadan çalışmalarına devam edip kullanım oranlarını artırma müşteri memnuniyetini en üst seviyeye çıkarma hedeflerini sonuna kadar götürmede kararlıdır.

 

Katkısız ve doğal ürünlerin üretim miktarını artırma da çalışmaların üst seviyelere ulaşması için gerekli olan tüm mesailer harcanmakta ve kaliteden taviz verilmeksizin bütün denetim kontrollerinin de yapılarak devam ettirildiği görülmektedir. İç Pazar sermayesini göz önünde tutan firma baz aldığı bu piyasayı genişleterek ihracat yapılan ülke sayılarını da çoğaltmayı hedeflemektedir.

 

Sunulan ürünlerde Hijyenik ve temiz bir ortam, kalite farkı, tat olarak daha güzel bir haz, güvenilirlik ve en önemlisi de bilinçli bir alıcı kitlesinin oluşmasını sağlamak hedeflenen bir politikadır. 1990 yılın da ilk kez bu işte kendine yer bulan Melis Arı çiftliği Fer bal ile de arı üretimi ve bal üretimine başlayarak bu yolda ilk adımını atmış oldu. Baba mesleği olarak devam ettirilen fer bal Türkiye de ilk defa arıcılık mesleğine inovasyon sağlayarak Türkiye de birçok kesime apiterapi ürünlerini sunan bir firma olmuştur.

 

11

 

Fer Bal ve Özellikleri Nelerdir?

 

Güvenilir gıda ödülünü 2011-2012-2013 yıllarında alarak güven hususunda kendini ispatlamış bir firmadır.

 

TÜSİAV üstün hizmet ve başarı ödülüne layık görülerek yaptığı hizmetlerin ve çalışmalarının karşılığını almıştır.

 

2017 de Apamondia dünya üçüncülüğü ödülünü alarak ulusal bazda da kendini kanıtlayarak kalite ve güvencenin bir sonuç göstergesi olmuştur.

 

Sertifika olarak BRC Global Certifica belgesini almıştır.

 

Butik tarz yöntemiyle arı ürünlerini halka ilk olarak sunan firmadır

 

Apiterapi olarak (destek tedaviler için arı ürünlerinin kullanımı) usulünü kullanan ilk firma olarak ayrı bir kimliğe de bürünerek sadece üretim pazarlama alanı değil ayrıca bir şifa kaynağı olmayı da hedeflemiştir.

 

Bu sektörün ilk olarak ISO 22000 belgesini alan firmadır.

 

Bal Çeşitleri

 

fer bal ürünleri

 

-fer organik polen

-fer organik yayla balı

-fer Kaçkar polen

-fer organik kestane balı

-fer petek Pervari balı

-fer organik paket

 

Petekli Ballar

 

-Fer petekli süzme balı

-Fer petekli yayla balı

-Fer seksiyon petek balı

-fer doğal karakovan

-Fer karakovan petek

 

Süzme Ballar

 

-Fer yayla balı

-Fer çam balı

-Fer yayla dökme balı

-Fer dökme çam balı

-Fer petekli süzme balı

 

Propolis Balları

 

-fer bal propolis balı  38 TL

-Mentollü propolis balı 64 TL

-fer propolis balı 74 TL

-Fer özel bal arı sütü polen propolis balı 128 TL

 

Fer Bal için Söylenecekler

 

Hizmet veren firma daha da gelişmekte olup fer bal ankara içinde üretimlerine devam etmektedir. kendi alanında bal adına sağlık yönüne ağırlık vermektedir. fer bal fiyat olarak makul ücretlerle sahip olunan bal firması tüm kesime hitap edebilme gayretinde ve ulaşabilmenin çabası içindedir. Fer balın faydaları hususunda çok söylemler vardır. fer bal kullananlar antibiyotik ilaçlara olan bağımlılıklarını da azalacaktır.

 

Zira bal bedene şifadır. Vücudun direncini artıran özelliklere sahip olan bal antibiyotik kullanımını giderecek güçte bir zenginliğe sahiptir. Çocukların bağışıklık sisteminin güçlenmesi için onlara her sabah kahvaltı da bal yedirilmelidir. Bal ve bal ürünlerinin işin gerçek ustaları bilen kişiler dâhilinde kestane balı, polen, arı sütü gibi antibiyotik özellikte propolis balı belli miktarlarda kokteyl edilerek özel bir karışım oluşturulur. İnsanların bağışıklık sistemini güçlendiren bu karışım insan sağlığı açısından hastalıklara engel olur. Beynin balla beslendiği aşikardır. Çünkü beynin beslenme şekli tatlıdır.