Fenerbahçe’yi, Erdoğan ikna etti!

Fenerbahçe’yi, Erdoğan ikna etti!
18 Nisan 2015 08:48

Rize’deki saldırının ardından “Olayın perde arkası aydınlatılana kadar maçlara çıkmayacağız” diyen Fenerbahçe yönetimini Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ikna ettiği öğrenildi.

 

 

Rize deplasmanı dönüşünde Fenerbahçe’yi taşıyan otobüse Sürmene’de yapılan silahlı saldırı sonrası Sarı-Lacivertli yönetim “Olayın failleri bulunana kadar maçlara çıkmayacağız” açıklaması yapmıştı.

 

 

Bu demeç sonrası iki kişi gözaltına alınmasına rağmen serbest bırakıldı ve failler konusunda şu ana kadar bir gelişme yaşanmadı. Her zaman sert konuşmalarıyla dikkat çeken Başkan Aziz Yıldırım yaşanan olaylar karşısında neden susmayı yeğledi. Yoksa susturuldu mu? Bilindiği üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sıcağı sıcağına önce Emre Belözoğlu’nu sonra da Teknik Direktör İsmail Kartal’ı telefonla aramış, geçmiş olsun mesajını iletmişti. Daha önemlisi Cumhurbaşkanı, Başkan Aziz Yıldırım’la da görüşmüştü. Hatta iki kez aramış. Konuşma sırasında Cumhurbaşkanı, Yıldırım’a ‘bulacağız’ güvencesi vermiş.

 

 

Kartal: En zor maçımız Bursa

 

 

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Mersin İdmanyurdu’nu 4-1 mağlup ettikleri maçın ardından açıklamalarda bulundu. İşte Kartal’ın o sözleri; “İlk maçta avantaj elde etmiştik. İlk maçın avantajını burada iyi mücadele ederek turu geçmesini bildik. Maçta önemli olan, turdan ziyade bazı oyuncularımızın sağlıklı olarak geri dönmeleriydi. Onları tebrik ediyorum. Şu anda hazır gibi görünüyoruz. Bursaspor maçı, bizim için sezonun en önemli maçı.” Fenerbahçe’de Gökhan Gönül ve Volkan Demirel iyileşirken, Egemen Korkmaz, Bruno Alves, Raul Meireles ve Mehmet Topuz, dün sabah takımdan ayrı özel program dahilinde çalıştı.

 

 

Kaynak: Cumhuriyet / Hilmi Türkay