Fenerbahçeli İrtegün: Yanal gitti dertlerimiz bitti

Fenerbahçeli İrtegün: Yanal gitti dertlerimiz bitti
31 Ağustos 2014 23:38

Fenerbahçeli Bekir İrtegün’den Ersun Yanal için sert sözler.

 

Fenerbahçeli futbolcu Bekir İrtegün, teknik direktör Ersun Yanal’ın gidişiyle sorunsuz bir ortama kavuştuklarını söylerken, son günlerin olay adamı Volkan Demirel hakkında konuştu.

 

Beyaz Futbol’un sorularını yanıtlayan Bekir İrtegün, “Ben işin saha içerisinde olan bir figürüm. Sadece şunu söyleyebilirim; Ersun Yanal döneminde herkesin bildiği malum sorunlar mevcuttu. Şimdi daha sorunsuz bir ortam yaşadığımız için futbolcular olarak daha rahatız” dedi.

 

“BİZ FUTBOLCULAR HADDİMİZİ BİLİRİZ”

 

“Her fırsatta bunu söyledik, ben yine söyleme gereği duyuyorum; bazı konular futbolcuların üzerinde yük kaldı. Gönül isterdi ki gerekli kişiler açıklama yapıp bu yükü futbolcuların omuzlarından alsın. Çünkü kendi taraftarlarımız içerisinde yani işlerin biraz futbolcuların karıştırdığı, ki bazı spor yorumcularından da ben bunu duydum. Sadece buna çok üzüldük açıkçası. Biz futbolcular hadlerini, altını çiziyorum hadlerini bilen insanlarız. Bazı kesimlerin bildiği kadar güçlü olup bazı şeyleri değiştirecek kadar öyle insanlar değiliz. Tamamen kendi işine bakan, takım olmak için çabalayan bir futbolcu grubu var Fenerbahçe ’de.”

 

YANAL GİDİNCE NE DEĞİŞTİ?

 

“Ersun Yanal gidince ne değişti, sorusuna cevap da her zaman olduğu gibi biz yine işimize bakıyoruz, sadece daha sorunsuz bir ortam oldu. Tek değişiklik bu. Ama var olan sorunlu ortamda da biz futbolcuların kesinlikle özellikle bazı isimlerin takımda kesinlikle payı olduğunu düşünmüyorum. Her şey yolunda. Açıkçası bu konuları da geride bıraktık. Artık bu konular ne Fenerbahçe’nin ben futbolcu olarak futbolcuların adına da şunu çok net söyleyebilirim, ne de biz futbolcuların konusudur. Bizim tek bir konumuz var lig.”

 

“ERSUN HOCA İLE VEDALAŞAMADIK”

 

“Yani fırsat da olmadı. Çok çabuk gelişen bir olay oldu. Yine telefon görüşen, vedalaşan vedalaştı. Yani tekrar söylüyorum; ben o konunun kapandığını düşünüyorum. Ersun hocanın da emeği vardır. Çok güzel günler yaşamışızdır. Ona ve ekibine de ben başarılar diliyorum. Kendi adıma çok güzel günler geçirdim çünkü.”

 

” GALATASARAY ’LA GAZOZUNA BİLE OYNASAK…”

 

“Yani Galatasaray’la gazozuna oynasak kazanmak isteriz. Onlar için de böyledir. Bazı olaylar bu maçın önüne geçti, buna üzüldük sadece. Soma yararına oynanan bir maçta Soma daha çok konuşulmalıydı. Belki futboldan da daha çok konuşulmalıydı. Ama futbol tarafından da bakarsak biz çok mutluyuz ki çok iyi oynadığımız maçı kaybetmedik, penaltılarla da olsa. Çünkü ben iyi futbol oynadığımızı düşünüyorum. İnşallah lige de yansıtırız.”

 

“VOLKAN YANLIŞ ANLAŞILDI”

 

“ Türkiye ’de bir şey olduğunda cümbür cemaat yüklenir millet. Volkan bir kere, bir tane değil birkaç tane köpek besleyen, çocuğuyla aynı yatağa köpeğini koyan bir insan. Buradan ifade etmek istediği belki yanlış bir ifade kullandı, ama o yanlış ifadenin sonucu da zaten yanlış anlaşıldı.”

 

“Maç boyunca arkanızdan kafanıza her şeyi yiyorsunuz, annenize ailenize değerlerinize küfürler geliyor. Sabırlı olması gerekiyor biz futbolcuların. Ama bu demek değildir ki sabır taşıdır. Heyecanlı bir anda niyeti olmadan onu söylemiştir. İnsanların bu kadar yüklenmesi bence biraz Volkan’ın belki söylediği şeyden daha ötesine götürüyor insanların yüklenmesi. Volkan da insandır, çok sevdiğimiz bir kardeşimizdir. Bizim de kaptanımızdır. Biz onun nasıl bir insan olduğunu biliyoruz. Bazı kesimler de istediğini söylesin, biz yanındayız.”