FBI, FETÖ’cü polise binlerce dolar vermiş!

FBI, FETÖ’cü polise binlerce dolar vermiş!
13 Aralık 2017 09:52

Reza Zarrab’ın, 17 Aralık’ta gözaltına alındığında İstanbul’daki iş yerinde ele geçirilen belgeler de ABD’de de kanıt olarak kullanıldı. “Zarrab davası” olarak başlayıp, “Atilla davasına” dönüşen New York’taki mahkemede “tanık” yapılan FETÖ’cü polis Hüseyin Korkmaz’ın ise FBI’dan nakit para aldığı ortaya çıktı. İşte dünkü duruşmadan son dakika notları…

 

 

Zeynep Gürcanlı / Sözcü

 

 

“Zarrab davası” olarak başlayıp, “Atilla davasına” dönüşen New York’taki mahkemede “tanık” yapılan FETÖ’cü polis Hüseyin Korkmaz’ın FBI’dan nakit para aldığı ortaya çıktı.

 
Bizzat Korkmaz’ın kendisi dünkü duruşmada, FBI’dan tanıklık için 50 bin ABD doları, mahkemeyi açan New York Güney Bölge Federal Savcılığından ise üç kere 300’er dolar olmak üzere, toplamda 900 dolar aldığını açıkladı. New York’taki evinin kirasını da yine savcılığın ödediğini söyleyen Korkmaz, ayrıca ABD hükümetinden de kendisine yaklaşık 15 gün önce “çalışma izni verildiğini” vurguladı.

Kendisini “17 Aralık 2013 operasyonunun düzenleyicisi, arama ekiplerinin belirleyicisi, tüm rapor ve fezlekelerin yazıcısı” olarak mahkemeye takdim eden, o dönemde sadece “komiser yardımcısı” rütbesinde olduğunu da açıklayan Korkmez, dün de 17 Aralık öncesi dinlemeleri nasıl yaptıklarını ayrıntılarıyla anlattı.

 

 

http://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/reza-zarrabin-is-yerinden-cikan-belgeler-de-abdnin-elinde-2129632/