Fatih’te askeri alana kültür merkezi yapılacak!

Fatih’te askeri alana kültür merkezi yapılacak!
14 Kasım 2018 10:53

İstanbul Fatih, Adnan Menderes Bulvarı’nda askeri alanda kalan parselin imarı değiştirildi. İBB’de, oy çokluğu ile alınan kararla parselin askeri alan fonksiyonu iptal edilerek, yerine 5 katlı sosyal ve kültürel tesis yapılması onaylandı. Plan değişikliği Cumhurbaşkanlığı’nın 100 günlük icraat programında yer alıyor.

 

 

Özlem Güvemli / Sözcü

 

Fatih Molla Gürani Mahallesi’nde hazineye ait 408 metrekarelik parsel ile yanındaki 300 metrekarelik tescil dışı alan olmak üzere yaklaşık 700 metrekarelik alanın imarı geçtiğimiz eylül ayında Fatih Belediyesi tarafından değiştirilmişti.

Mevcut planlarda ‘askeri alan’ imarı verilen arazinin imarının 5 katlı ‘sosyal ve kültürel tesis’ alanına alınmasına ilişkin plan değişikliği onaylanmak üzere Fatih Belediyesi tarafından İBB’ye gönderildi. Plan değişikliği dün İBB Meclis gündemine geldi. Plana ilişkin raporda değişikliğin gerekçesi “Sosyal donatı alanının arttırılması amacı hâsıl olduğundan kamu yararı göz önünde bulundurularak plan değişikliği çalışmalarına başlanmıştır” şeklinde açıklandı.

 

100 GÜNLÜK İCRAAT PROGRAMINDA

 

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) konuya ilişkin yazısında parselin bakanlığa tahsis edildiği ve Cumhurbaşkanlığı’nın 100 günlük icraat programı doğrultusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yürütülen “kamu kurumlarına tahsisli olup atıl durumda bulunan hazine taşınmazlarının ekonomiye kazandırılması” çalışması kapsamında olduğu belirtildi. MSB, bu nedenle Çevre ve Şehircilik Bakanlığından da görüş alınmasını istedi.

OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

İBB Planlama Müdürlüğü de değişikliğin üst ölçekli plana uygun olmadığını, mülkiyet yönünden ilgili kurumlardan görüş alınmadığını ifade etti. İmar ve Bayındırlık Komisyonu ise Fatih Belediyesi tarafından hazırlanan alt ölçekli plan teklifinin kabulünü ve İBB Planlama Müdürlüğü tarafından üst ölçekli planlara da aktarılarak meclise sunulmasını uygun buldu. Karar oy çokluğu ile kabul edildi.

KONUT YAPILACAKTI

Askeri alanda kalan parsele 2008 yılında İBB konut yapmak istemiş ancak Milli Savunma Bakanlığı karşı çıktığı için plan değişikliği müdürlüğüne iade edilmişti.

 https://www.sozcu.com.tr/2018/emlak/fatihte-askeri-alana-kultur-merkezi-yapilacak-2736972/