Faik Öztrak: YSK çalınanın oy değil mazbata olduğunu itiraf etmiştir

Faik Öztrak: YSK çalınanın oy değil mazbata olduğunu itiraf etmiştir
25 Mayıs 2019 13:30

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Merkezi’nde YSK’nın skandal İstanbul seçimi kararı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

 

 

 

CHP Sözcüsü Faik Öztrak parti genel merkezinde açıklama yaptı. Öztrak açıklamasında kısa kararda yer almayıp AKP broşüründe yer alan ifadelerin gerekçeli karara yazılmasını eleştirdi.

 

Öztrak’ın konuşmasından satır başları şöyle;

Gerekçeli kararda bir takım korsan ifadelerle karşılaştık.

AKP 6 Mayıs’ta iptal edilen seçimnden bir gün sonra 7 Mayıs’ta bir broşür devreye soktu. Kısa kararda olmayan ifadeler bu broşürde var ve bu ifadeler gerekçeli karara eklenmiş.

İktidar İstanbul’dan sandıkla gitmeyi içine bir türlü sindiremedi. Yüksek Seçim Kurulu ancak çalınan minareye kılıfı uydurmuştur.

Kısa kararda seçimin iptal gerekçesi sandık kurullarında memur eksikliği idi. Gerekçeli kararda bunların olması gerekirken bunun yerine kısa kararda sözü bile geçmeyen bir takım korsan ifadelerle gerekçeli kararda yer aldı.

Daha 7 Mayıs’ta broşürde yer alan ifadelerin gerekçeli karara girmesi kararın nerede yazıldığını göstermiştir. 7 üye 12 sayfayı da yazamamıştır. Saray yazmış bunların eline vermiş bunlar da imzalamışlar.

Cumhurbaşkanı elimizde görüntüler var demişti. Kaç gün geçti görüntüler yok. Kaç defa söyledik böyle görüntüler var diyorsunuz bunu mutlaka kamuoyuyla paylaşın dedik. Ses yok, İstanbul adayı çıktı diyor ki benim bu görüntülerden haberim yok bence bu yılanın ömrü çok kısa oluyor

Ramazanmış cumaymış, cami açılışıymış, iftarmış demeden hak yemeye devam ediyorlar.

 
MİLLİ GELİRİMİZ 25 GÜNDE 81 MİLYAR DOLAR DÜŞTÜ

 

“25 günde milli gelirimiz tam 81 milyar dolar düşmüş. İşsizlerimizin sayısı 8.5 milyonu geçmiş. Resmi işsizlik oranımız Suriye’yle aynı seviyede. Kendilerini yakıyorlar, köprüden atlıyorlar, yaşamlarına son veriyorlar. “Varlıklı kişiler 50 kişi alsa sorun çözülür” diyorlar. Siz yaptığınız hatalarla tüketici güvenini yerlerde süründüreceksiniz, bu işletmelerde mallarını satamayacaklar. Bunu nereye kadar sürdürecekler? Sorumlu tamamen kendileri.”

 

“Yatırım ve üretim olan yerde istihdam olur. Bırakın istihdamı son bir yılda 811 bin kişi çalıştığı yerden ayrılmış. Sosyete damat, kayınpederden geri kalmıyor. Haziran ayında cari denge fazla verecek diyor. Övünüyor. Ekonomi daralıyor, ithalat düşüyor, cari fazla veriyorum diye övünüyorsun. Damadın bu hali mektepleri kapatsak eğitimi ne güzel idare ederiz diyen bakanın haline benziyor. ”

 
NE OLDU 3600 EK GÖSTERGE

 

“Ne oldu 3600 ek gösterge? Tık yok. Emeklilikte yaşa takılanların sorunlarını düzeltecek çözümler nerede? Milletin dertlerine sırtını çevirmiş durumdalar. Bir tek İstanbul’un rantının peşindeler. İhale ve yandaş vakıflar üzerinden kurdukları düzeni devam ettirme peşindeler.”

(İmam sandık görevlileri) “İmamlarda devlet memurlarıdır. Bizim buna herhangi bir itirazımız olmaz.”

Biz bundan sonra yeni bir YSK darbesiyle halkın iradesinin kırılmaması için elden geleni yapacağız. Sayın Kaftancıoğlu ve ekibi bu süreci yakından takip ediyor. Binali beyin söylediği söz ilginç demek ki onlar itiraz etmeyecek, sonra yine masa başında seçimi almaya çalışacaklar. Bu sandık başında memur olmayan başkanları nasıl tespit ettiniz, acaba bunlar bundan önceki seçimde seçimi iptal edebilmek için yerleştirilen mayınlar mıydı?