Fabrikalarda hangi soyunma dolabı kullanılabilir

Fabrikalarda hangi soyunma dolabı kullanılabilir
10 Eylül 2016 10:23

İş güvenliği yönetmeliğine göre belirli bir sayıda işçi çalıştıran ya da çalışanlarına eşya zimmetleyen kurumlar çalışanlarına kişiye hususi soyunma dolabı sunmak zorundadur. Ayrıca giyinme odası gibi özel bir alanda sunmak zorundadır.

 

 

ISG yönetmeliklerinde açıkça belirtilen bu hususlar neticesinde alınması gereken dolap çeşidi değişebilmekle birlikte fabrikanın ya da işletmenin dinamiği asıl önemli olan faktördür.

 

 

Personel Soyunma Dolabı

Soyunma Dolabı Modelleri

Piyada envai çeşit giyinme kabini vardır. Tekli, ikili, 6’lı, üçlü, Z tipi, ahşap çelik ve plastik soyunma dolabı modelleri bulunmaktadır. Her bir modelin kendine has kullanım kolaylığı ve avantajı bulunmaktadır. Genel olarak tam boy ve yarım boy olarak ikiye ayrılan bu dolaplar fabrikaların ihtiyacına göre değişkenlik göstermektedir. Örneğin 3 vardiya çalıştıran bir fabrikanın yer ihtiyacı sorun olacağı için genellikle yarım boy dolap tercih ederken, işçilere eşya zimmetleyen kurum ve kuruluşlar tam boy dolaplar tercih etmektedir. Yerinize uygun dolap modellerini seçebilmek için ölçüler konusunda net bir cevap bulabilmeniz gerekmektedir.

Soyunma Dolabı Ölçüleri

Kabin ölçüleri genellikle tam boy veya yarım boy olmasına göre değişkenlik arz etmektedir. Tam boy modeller tekli, ikili veya üçlü olurken yarım boy modeller 2’li, dörtlü veya altılı olmaktadır.

Soyunma dolabı ölçüleri

Soyunma dolabı ölçüleri her modelde farklılık arz etmektedir. Ayrıca üreticiden üreticiye göre değişmektedir. Eğer Türkkale gibi üretici bir firma ile görüşürseniz sizlere istediğiniz dolabı yapabileceklerini söyleyecektir. Genel ölçüler ise tekli modeller için 40X50X185 ikili modeller için 40X80X185, yarım boy ikili modeller için 40X50X200 cm şeklinde dolapta yer alan gözün miktarına göre değişiklik arz etmektedir. Kabin ölçüleri ise fiyatları doğrudan etkileyen bir faktördür.

Personel Soyunma Dolabı Fiyatları

Personel soyunma dolabı fiyatları saç kalınlığı, aksesuarlar, kilit sistemi gibi pek çok faktöre göre belirlenmektedir. 0.5 mm-1,2 mm aralığında üretilebilen bu dolaplar için standart kalınlık 0.8 mm’dir. Bu kabinler genellikle çelik malzemeden üretilmekle birlikte plastik ve ahşap malzeme de tercih edilmektedir. Yerli üretim imkanı bulunan çelik malzemede fiyatlar oldukça uygun olabilirken ahşap malzemelerde fiyat oldukça yukarıdadır.

Eğer çelik malzemeden üretilmiş işçi soyunma dolabı fiyat teklifi alırken özellikle saç kalınlığına dikkat ediniz. Çelik soyunma dolabı tercihiniz için SoyunmaDolabi.Co ya da Türk Kale tavsiye edebileceğimiz firmalardır. İstanbul Bayrampaşa’da iletişim ofisi ve arnavutköy’de üretim tesisleri bulunmaktadır.

Ahşap tercihlerinizde ise mdf-lam olmasına ve su geçirmez malzeme ile kaplanmasına dikkat ediniz.

Ahşap Soyunma Dolabı

Ahşap soyunma dolabı her ne kadar sıcak bir görüntü sunsa da hem sağlık açısından hem de dayanıklılık açısından tavsiye edilmemektedir. Bu tip dolapların nem tutma oranı yüksek olduğu için hem mikro-organizmaların büyümesine elverişli bir ortam sunmakta hem de kısa sürede deforme olmaktadır.

Konu hakkında daha fazla bilgi almak için SoyunmaDolabi.Co adresini ziyaret edebilirsiniz.

http://www.soyunmadolabi.co