F.Bahçe otobüsüne bir saldırı daha!

F.Bahçe otobüsüne bir saldırı daha!
28 Nisan 2015 20:30

Ziraat Türkiye Kupası’ndaki Bursaspor maçı için şehre giden Fenerbahçe kafilesinin otobüsüne 25-30 kişilik grup meşaleli saldırıda bulundu. Saldırıda yaralanan olmadı.

 

Ziraat Türkiye Kupası’nda Bursaspor ile oynayacağı maç için Şükrü Saraoğlu Stadı’na gelen Fenerbahçe otobüsüne saldırı gerçekleştirildi. Karşılaşma öncesi Bursa Atatürk Stadyumu’na gelen Fenerbahçe otobüsüne meşaleli saldırı oldu.

 

Stadyuma girmek üzereyken bir grup Bursaspor taraftarı otobüse su şişeleri atmaya başladı. O sırada konvoyun önünde bulunan polis otosu durunca Fenerbahçe otobüsü tam taraftar grubunun önünde kaldı. Şişeleri ve meşaleleri takım otobüsüne doğru fırlatan taraftarlar polisin müdahale etmesiyle olay yerinden uzaklaştılar. Sarı lacivertliler, Bursa polisine önlem alınmadığı için tepki gösterdi.

 

“ARTIK HER YERDE TAŞLANIYORUZ”

 

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, maç öncesinde “Biz her gittiğimiz yerde maalesef taşlanıyoruz. Böyle şeyler oluyor, olmamasını istiyoruz. İstanbul’da bizim stadımıza girerken bunların olmadığını düşünüyorum. Türk Futbolu için böyle şeyler olmamalı. Biraz daha sağduyu diyorum, başka ne diyebiliriz?” dedi.

 

HAKEMLERİN ARACINA DA SALDIRDILAR

 

Öte yandan maçı yönetecek olan hakem Cüneyt Çakır ve yardımcı hakemleri stada getiren Türkiye Futbol Federasyon’a ait araca bir grup taraftar tekme ile saldırdı.

 

Polis konvoyu eşliğinde stada gelen hakemleri taşıyan otobüse yapılan saldırıya konvoyda bulunan polisler hemen müdahale etti.

 

FENERBAHÇE ŞİMDİ NE YAPACAK?

 

Sarı-Lacivertli kulüp, Çaykur Rizespor maçı sonrasında uğradığı silahlı saldırının ardından maçlara çıkmama kararı almıştı. Spor Toto Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası karşılaşmaları bir hafta ertelenmişti. Yönetim, daha sonra yaptığı toplantıda, maçlara çıkma kararı almış ve “Herhangi bir saldırı halinde ‘tescilin dondurulması / askıya alınması‘ talebini gündeme alacaklarını belirtmişti.

 

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı:

 

“Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu olarak yasal sorumluluğumuzun sınırları dışında kalan hiçbir güvenlik tedbir ve sorumluluğunu üstlenmediğimizi, bu andan itibaren Fenerbahçe’nin futbolcusundan taraftarına kadar kaynağı ne olursa olsun her hangi bir tehdit, saldırı ve sair hukuka aykırı uygulamalarla karşılaşılması, güvenlik konusunda en basit bir zafiyetin gösterilmesi halinde bu gün yapılan yönetim kurulu toplantısında tartışılan Türkiye Futbol Federasyonu nezdindeki “Tescilin Dondurulması / Askıya Alınması” talebini gündeme almak dahil duraksamadan her türlü tedbiri uygulamaya geçireceğimizi…”

 

Bu saldırının ardından Fenerbahçe yönetiminin tutumu bekleniyor.