Ezeli rakiplerden BDP'ye uyarı: O mitingi yaptırmayız!

Ezeli rakiplerden BDP'ye uyarı: O mitingi yaptırmayız!
9 Mart 2013 10:24

17 Mart’ta BDP’nin İzmir’de miting düzenlemesi sebebiyle ertelenen İzmir derbisine iki yakadan tepkiler çığ gibi büyüyor.
BDP’nin 17 Mart Pazar günü İzmir’de düzenleyeceği mitinge yeni bir tepki geldi. İzmir’in düşman kardeşleri Göztepe ve Karşıyaka’nın karşı karşıya geleceği derbi miting ile aynı gün yapılacaktı. Güvenlik önlemlerinin alınamayacağı gerekçesiyle dev derbi bir sonraki güne yani 18 Mart Pazartesi gününe ertelendi.

Bu karar Göztepeli ve Karşıyakalı taraftarları çileden çıkardı. Twitter ve Facebook ve forum sayfalarından tepkilerini dile getiren ezeli rakipler, maçın eski tarihine alınmasını istiyor. Aksi taktirde miting günü büyük olaylar çıkacağını ve iki yakanın bir araya gelip tek vücut olarak dosta düşmana gövde gösterisi yapılacağının sinyalleri verildi.


 
MİTİNGİ YAPTIRMAYIZ DEDİLER

 
‘Körfezin ayırdığı biraderler’
alınan karara, ”Eğer maç günü miting sebebiyle değiştiriliyorsa, biz de o mitingi yaptırmayız”, ”Söz konusu İzmir ise, kuzey ve güney cephesi birleşir o mitingi yaptırmaz”, ”Kuzey’den ve Güney’den toplanarak o mitingi yaptırmayacağız”, ”Davalarımız rengimiz farklı olsa da bayrağımız, vatanımız bir. Gerekirse aynı cephede de savaşırız”, ”Sadece cenazelerde bir araya gelen iki taraftar topluluğu, kolkola girmeyi düşünüyor. Tehlikenin farkındamısınız?” yorumlarında bulundular.

Binlerce taraftar Twitter üzerinden #İzmirDerbisineDokunma #GöztepekskMaçıPazarGünüOynanacak hashtaglarıyla seslerini duyuruyor.

Sosyal medyada hem Karşıyaka, hem Göztepe cephesinde gerginlikler devam ediyor. Ayrıca iki kulübün taraftarları TFF’yi mail ve faks yağmuruna tuttu.

2009 yılında İzmir’de düzenlenen miting sırasında yine olaylar çıkmıştı…

ilkkurşun