Eymir’de Gökçek provokasyonu

Eymir’de Gökçek provokasyonu
21 Kasım 2014 11:47

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in çevrecileri, Eymir’de can ve mal güvenliği için izin alınarak yapılan ağaç kesimini fırsat bilerek, trajikomik bir eyleme imza attı.

 

 

Kent Konseyi Başkanı ve eski başkanvekili Seyfi Saltoğlu’nun “batakhane ve meyhane” olarak tanımladığı Eymir’de, gerekirse “halk için nöbet tutacaklarını” söyledi. ODTÜ yönetimi ise 94 ağacın göl sularının yükselmesiyle suyun içinde kalan, içerden kurumuş, can ve mal güvenliğini tehdit eden ağaçların kesildiğini belirterek, “Dipten kesilen ağaçlar yeni sürgünleriyle yaşamaya devam edecek. Çünkü Eymir doğal bir ekosistem” dedi.

 

 

Eymir’de bakım çalışması sırasında izin alınarak kesilen ağaçları sosyal medyada Başkan Melih Gökçek’in fotoğraflarla göstermenin ardından, dün öğle saatlerinde Eymir’e gelen belediye çalışanları, can ve mal güvenliği için kesilen ağaçlara “katliam” yapıldığını, ağaçların bölgedeki işletmeler için kesildiğini iddia etti. Bazı belediye çalışanları ellerinde, “Eymir’de ağaçları katleden ODTÜ’yü kınıyoruz”, “Haberim yokmuş gibi ağaçları kes” yazılı dövizler taşıdı.

 

 

Belediye çalışanlarının yaptığı eylemde tek bir kadının dahi yer almaması dikkat çekerken, eylemin ardından araçlarına binen belediye çalışanları, tek yönlü olan Eymir’de araçlarını ters istikamette sürdü. Güvenlik görevlilerinin durumu fark etmesi üzerine uyarılan belediye çalışanları, araçlarını döndürerek doğru yola soktu.

 

 

Kent Konseyi’nin meydana getirdiği, kargaşanın bitmesini bekleyen ODTÜ yetkilileri ise ODTÜ Ormanı’nda akla gelen her işlemin Orman Kanunu’na göre yapıldığını belirtti. Ağaçlandırma ve Çevre Düzenleme Müdürü Erhan Torunoğlu, “Bu çalışma hiç yapılmasaydı, İstanbul’da yakın tarihte yaşanan ve kuru olduğu belli dahi olmayan bir ağacın insanların üstüne devrilip, bir insanın ölümüyle sonuçlanan olay tekrarlanabilirdi. Çalışma, can ve mal emniyeti açısından tehlike arz eden ağaçlara yönelik birbakım çalışmasıdır” dedi. Torunoğlu kesilen ağaçların çevre köy okullarına yakacak amaçlı ücretsiz verildiğini söyledi.

 

 

Kaynak: Cumhuriyet