Eylül’de kurultay toplanabilir!

Eylül’de kurultay toplanabilir!
14 Ağustos 2018 08:00

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçen hafta ‘A takımı’nda yaptığı değişiklik parti içi muhalefeti memnun etmedi. Muhalefet kanadında bu konuda yüksek bir beklenti olmamakla birlikte, yapılan değişiklik ‘bildiğimi yapmaya devam edeceğim’ resti olarak görülüyor.

 

Yaşar Aydın / Birgün

 

Merkez Yönetim Kurulu’ndaki (MYK) değişim ile birlikte Muharrem İnce ekibi de harekete geçti. Ankara’da dün yapılan toplantıda tüzük değişikliği için kurultay toplama fikrinin ağırlıklı olduğu bilgisi var. Bu aynı zamanda yeni bir imza toplama süreci ve sonunda da kurultay anlamına geliyor.

 

Eylül’e kadar kurultay toplanabilir

 

 

Olağanüstü kurultay talep edenlerin muhalefete göre 630, yönetime göre 569 imzaya ulaşmasına rağmen genel merkezin tutumunda değişikliğin olmaması; üstüne de sınırlı bir MYK değişikliği yapılması sonrası genel kanaat parti içi tartışmanın devam edeceği yönündeydi. Bu değerlendirmenin haklı çıktığı ortada.

 

 

Muharrem İnce partiyi seçimli ya da seçimsiz kurultaya götürmekte kararlı. Bayramdan önce de bu konuda adım atılacak. Büyük bir sürpriz yaşanmazsa eylül ayının ortasına kadar CHP’de kurultay toplanacak gibi gözüküyor.