Evsizlerden "Sarai Sierra" tepkisi

Evsizlerden "Sarai Sierra" tepkisi
11 Şubat 2013 15:26

Cankurtaran’da cesedi bulunan ABD’li Sarai Sierra’nın ölümüyle ilgili evsizlerin hedef gösterildiğini öne süren Şefkat-Der üyeleri Taksim’de eylem yaptı.

 

 

 

 

Açıklamada, ”Asıl evsizler, tacize ve tecavüze uğruyor. Sokaklarda donarak ölüyor” denildi.

 

“YAŞLI ERKEKLERE DAHİL TECAVÜZ EDİLMEKTE”

 

 

 

Kaybolduktan bir süre sonra Cankurtaran’daki surlarda cesedi bulunan Amerikalı kadın turist Sarai Sierra’nın ölümüyle ilgili evsizlerin hedef gösterilerek buralardan atıldığını ileri süren Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan, bir grup evsizle birlikte Taksim Meydanı’nda bir araya geldi. Burada, ”Evsizlere bankamatikler kapalı, Evsizlere camiler kapalı, Evsizlere metruk binalar kapalı, Evsizlere surlar da kapandı. Evsizleri sur diplerinden de sürüp denize mi atacaksınız, yok olmadı toplayın gaz odalarına kapatıp öldürüp kurtulun” yazılı pankart açan grup adına Bulan bir basın açıklaması yaptı. ABD’li turist Sierra’nın katledilmesi ile alakalı olarak büyük bir üzüntü içerisine girdiklerini söyleyen Bulan, ”Özellikle misafir olması acımızı daha da arttırdı. Sierra’nın arandığı bilindikten sonra cinayete kurban gitmesi daha acı bir olay oldu” dedi.

 

 

 

Bulan, ”Fakat devlet yetkililerinin sevgili Sierra’nın katledilmesinden sonra potansiyel olarak, katil, tacizci ve tecavüzcü olarak evsizleri hedef göstermeleri, birinci derecede şüpheli gösterilmesi, akabinde de evsizlerin surlardan sürülmesi asla kabul edilecek bir şey değildir” dedi. Bulan, asıl tacize ve tecavüze uğrayanların evsizler olduğunu belirterek, ”Evsizler arasında sokakta yaşayıp da özellikle kadın olup da tecavüze uğramayan yoktur. Yaşlı erkeklere dahil tecavüz edilmekte. Evsizlerimiz üşümekte, evsizlerimiz donarak ölmekte” dedi.

 

 

 

TOPBAŞ TOPLARKEN MEDYAYI ÇAĞIRIYOR, ATARKEN ÇAĞIRMIYOR

 

 

Bulan, Türkiye’de evsizlere sahip çıkan herhangi bir kurum olmadığını belirterek, “Evsizler donarak ölmeye başladıktan sonra spor salonlarında toplanmakta. Buralara toplanırken Sayın Kadir Topbaş, kameraları çağırarak bütün dünyaya ilan eder. Daha sonra evsizler, ‘Bizi sokağa bırakmayın’ demelerine rağmen medyaya haber vermeden Topbaş ve belediye yetkilileri tarafından sokağa geri terk edilir” diye konuştu.