Evren'in kapısına şifre

Evren'in kapısına şifre
13 Ekim 2012 08:57

Kapısında 24 saat nöbet tutulan Evren’in odasına şifre konuldu. Odaya sadece yakınları ve doktorlar günlük değişen şifrelerle girebiliyor.
 
Star’ın haberine göre; 12 EYLÜL darbe davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan ve sağlık durumu iyi olmadığı için mahkemede ifadesinin alınmasına izin verilmeyen eski Cumhurbaşkanı Kenan Evren, GATA’da tedavi görmeye devam ediyor. Adli Tıp Kurumu ve Ankara Tıp Fakültesi’nin mahkemeye çıkarılması sağlık açısından uygun değildir raporları üzerine mahkeme Evren ve Tahsin Şahinkaya’nın önümüzdeki duruşmada hastane odasından görüntülü sistem aracılığı ile ifadesinin alınmasına karar vermişti.
 
İFADE VERMESİN BAŞVURUSU YOK
 
Ancak GATA’da özel komutan katında tedavi gören eski Cumhurbaşkanı Kenan Evren’in hastanede adeta izole bir şekilde yaşadığı ortaya çıktı. Odadan dışarı çıkarılmayan Evren’in görüntülü sistemle bile ifade verecek durumu olmadığı iddia edilirken mahkeme kararı gereği Evren’in duruşma günü görüntülü olarak ifadesi alınacak.
 
24 SAAT NÖBET TUTULUYOR

 
Evren’in avukatı Sezin Duygu Tuncer, Evren ve Şahinkaya’nın görüntülü ifadesinin alınmaması yönde mahkemeye herhangi bir başvurularının olmadığını ve mahkeme neye karar verdiyse uygulanacağını belirtti. Edinilen bilgiye göre, Evren’in GATA’da yattığı odasının kapısında 24 saat boyunca nöbet tutuluyor. Kapıdan şifreli anahtarla girilip çıkılıyor. Evren’in yattığı odaya yakınları ve görevli doktorları şifresi günlük olarak değiştirilen bu kapıdan geçerek giriyor. Evren’in hastanedeki görüntüsünün alınmaması için de bir dizi önlemler alınırken Evren’in tüm kontrolleri doktorlar tarafından odasında gerçekleştiriliyor.
 
YÜRÜMEKTE GÜÇLÜK ÇEKİYOR
 
Tomografi, film ve benzeri cihaz çekimleri daha önce mesai saatlerinde yapılan Evren’in bu tetkikleri de son günlerde artan rahatsızlığı ve kötü durumu dolayısıyla gece yarısı hastanenin boş olduğu zamanda gerçekleştiriliyor. Kenan Evren’in son günlerde artan rahatsızlığı nedeniyle yürümede zorluk çektiği öğrenilirken sürekli baş ağrılarından şikayetçi olduğu belirtildi. Kendisini muayene eden doktorlara başının döndüğünü bildiren Evren’in çeşitli rahatsızlıklarını da beyan ettiği öğrenildi. Evren’in GATA’da gördüğü tedaviyi öne süren ve her geçen gün durumunun kötüye gittiğini iddia eden yakın çevresi görüntülü ifadeye de doktorlar tarafından izin verilemeyeceğini iddia etti.
 
Hastanenin gerekirse bu yönde bir rapor vermeye yetkisi olduğu belirtilirken, Evren’in duruşma günü durumu kötüye gitmesi halinde doktorların ve hastanenin görüntülü ifadeye izin veremeyeceği iddia edildi.