Evlenirken Rahat Etmenin Yolu Çeyiz Hesabından Geçiyor!

Evlenirken Rahat Etmenin Yolu Çeyiz Hesabından Geçiyor!
16 Ocak 2018 13:00

Daha önce evlenmediyseniz ve 24 yaşını doldurmadıysanız çeyiz hesabı ile devlet desteğinden faydalanabilirsiniz.

 

 

Şayet 27 yaşını doldurmadan evlenirseniz toplam birikiminize % 20 oranında devlet katkısı ekleniyor. Bu sayede evlenirken yaptığınız harcamalarda çok daha rahat edebiliyorsunuz. Ayrıca çeyiz hesabı açtırmayızor bir işlem olarak düşünmeyin. Şubelerden kolaylıkla hesap açtırabilirsiniz.

Çeyiz Hesabı Nedir?

Bu hesabın sadece kadınlara özgü olduğunu da düşünmeyin. Erkekler de çeyiz hesabı açtırabiliyor. Aylık veya 3 aylık ödeme periyotları bulunan bu hesap türü TL cinsinden açılıyor ve asgari 3 yıllık bir vade söz konusu oluyor. Hesap açtırılırken sadece bir kere olması kaydıyla 18.822,94 TL’ye kadar olan meblağ hesaba yatırılabiliyor. İsterseniz cari hesabınızdan ya da kredi kartınızı kullanarak da talimat verebiliyor ve hesabınızı kullanabiliyorsunuz.

Çeyiz hesabınızda bulunan meblağ için % 20 oranında devlet katkısı almanız, bazı hususları beraberinde getiriyor. Devlet katkısı alabilmeniz için ilk evliliğinizi 27 yaşınızı doldurmadan yapmanız, evlilik tarihi dikkate alınarak evlilikten en az 3 yıl önce hesaba düzenli ödeme yapmanız yani para yatırmanız gerekiyor. Aynı zamanda Çeyiz Hesap Yönetmeliği’nde bazı ödeme şartları bulunuyor. Bu şartlara uygun ödeme yapmanız, devlet desteği alabilmeniz için yeterli oluyor.

Çeyiz hesabınızdan 1 yıl içerisinde en fazla 2 defa para çekebiliyorsunuz. TC vatandaşı olma şartı aranan çeyiz hesabı birden fazla açılamıyor. Her birey sadece tek bir çeyiz hesabı açabilir. Aynı zamanda bu hesap bankalar arasında taşınamıyor. Yani banka seçimini dikkatli yapmalısınız. Olabildiğince hesabı kolay açabileceğiniz bir bankayı seçin.

Çeyiz Hesabı Başvurusu KuveyttürkŞubelerinden Yapılabiliyor

Çeyiz hesabını en kolay açabileceğiniz banka Kuveyttürk Bankası oluyor. Bankanın şubeleri üzerinden başvuru oldukça kolay bir şekilde yapılabiliyor. Ayrıca çeyiz hesabı hakkında merak edilen soruların yanıtlarını da bankanın internet sitesinden öğrenebilirsiniz. Kuveyttürk hesabınızı internetten kolaylıkla kontrol edebilmenizi de sağlıyor. Çeyiz hesabınıza online erişebilir ve meblağı kontrol edebilir, hesabınıza internet üzerinden ödeme yapabilirsiniz. Hemen çeyiz hesabı açma başvurunuzu yaparak siz de % 20 devlet katkısından faydalanın. Gerekli tüm koşulları bankanın web sayfasından hemen öğrenebilirsiniz.