Evden Eve Nakliyatta Paketleme Nasıl Olmalıdır?

Evden Eve Nakliyatta Paketleme Nasıl Olmalıdır?
5 Mart 2019 11:56

İnsanlar günlük yaşam içerisinde meydana gelmiş bazı nedenlerden dolayı yaşamış bulundukları alanlardan başka bir yere taşınmak zorunda kalabilmektedirler. Öyle ki bazı zamanlarda iş yerimizi, bazı zamanlarda da evlerimizi il içerisinde ya da iller arası herhangi bir bölgeye taşıma ihtiyacı hissedebiliriz. Böyle durumlarda eşyaların güvenle götürülmesini sağlamak şarttır. Bunun için de iyi bir nakliyat firmasından destek alarak, kullanılan eşyaların kırılıp dökülmesine engel olmak amacıyla iyi bir paketleme hizmetinin yapılması gerekir. Peki evden eve nakliyatta paketleme nasıl olmalıdır? Ev ya da iş yerinde bulunan ofis eşyalarımızı paketlerken nelere dikkat etmemiz gerekiyor? Taşınacak herhangi bir eşyanın paketlemesini yaparken, ürünün cinsine ve çeşitli özelliklerine bakılarak korunaklı hale getirilecek paketler kullanılmalıdır. Özellikle de uluslararası evden eve nakliyat hizmetinden faydalanılacaksa, paketlemenin düzgün yapılması çok daha önemli olacaktır.

 

Gerek iller arasında gerekse uluslararası nakliyatta eşyalar yol şartları, hava durumu ve hatta araba içerisinde eşyaların yerleşim şekli gibi etmenlere bağlı olarak zarar görebilmektedir. Bu nedenle taşınma planı gerçekleşmeden önce mümkün olduğunca özellikle de kanepe, koltuk ve beyaz eşya gibi ürünlerin demonte hale getirilmesi gerekir. Demonte eşyaları bulundukları yerden indirirken, araca yüklerken, araçtan indirirken ve hatta yeni taşınacağınız alana taşırken de büyük kolaylık sağlanmış olur. Demonte işlemini kimi zaman taşıyıcı firma üstlenirken, kimi zamanda kişilerin kendi imkanlarıyla gerçekleştirmesi gerekebilmektedir. Bu konuda da hizmet almak isteyen kişilerin zati eşya taşımacılığı yapan firmalar ile daha önceden iletişime geçerek, bilgi alması şarttır.

 

Eşyaların güvenli bir şekilde naklini sağlamak için demonte hale getirilmiş olmasının yanı sıra paketleme esnasında da olası darbeye, ısıya, rutubete ya da koku gibi negatif faktörlere maruz kalındığında eşyanın zarar görmesine engel olacak şekilde paketleme yapılmasına dikkat edilmelidir. Özellikle de uluslararası zati eşya taşımacılığı yapılacaksa paketleme işlemi konusunda daha titiz davranılmalıdır. Çünkü ülkeler arası nakliyatta eşyalarımız uzun süre yolda ve bir aracın içerisinde kalabilmektedir. Hatta bazı durumlarda eşyaların bekletilmesi dahi söz konusu olduğundan, güvenli taşıma için, iyi paketleme tekniklerini kullanmak da şarttır.