Ev ve işyeri güvenliği nasıl sağlanabilir?

Ev ve işyeri güvenliği nasıl sağlanabilir?
15 Şubat 2018 17:33

İnsanın en temel ihtiyacından birisi, güvenliktir.

 

Güvenlikle ilgili önlemlerin alınmadığı yerde yaşayabilmek oldukça stres ve kaygı yaratıcı bir durumdur. Bu nedenle hem çalışma ortamında hem de evde gerekli temel güvenlik önlemlerini alma gibi bir güdülenme söz konusudur. Kimsenin kapısını kapatmadan yatmaması güvenlik ihtiyacının bir gereksinimidir. İşyeri ve ev güvenliğinin sağlanmasına yönelik alınacak bir dizi tedbirler söz konusudur. Bu tedbirler arasında çelik kapı sistemi, alarm ve  kamera sistemi, modern kilit sistemleri, akıllı kepenk sistemi ve daha farklı güvenlik teknolojileri yer alıyor.

 

Güvenlikle ilgili tedbirler

Ev ve işyerinizi korumak için alınacak bir dizi tedbirleri ihtiyacınıza göre belirlemelisiniz. Bir ev için kapının sağlam ve güvenli olması önemlidir. Çünkü hırsızların giriş yaptıkları yerler kapıdır. Kapılar, çelik olmalıdır ve sağlam bir kilit sistemiyle desteklenmelidir. Aynı şekilde işyerlerinde de kepenk sistemleri yer almalıdır. Klasik kepenk sistemlerindeki kilitlerin makasla kırılması nedeniyle daha modern kilit sistemlerinin tercih edilmesi veya akıllı kepenk modellerinin tedarik edilmesi lazımdır. Bunlarla beraber, alarm ve kamera sistemleri de hırsızlık girişimlerinin önlenmesini sağlayan etkin teknolojiler arasındadır.

Alarm sistemleri, hırsızlık girişiminin ilk dakikasından itibaren devreye girer ve hırsızların panik olmasına neden olur. Daha sonrasında ise, sistemindeki kayıtlı telefonlara bildirim gönderir. İşyeri sahiplerinin hızlı şekilde dükkanlarına gelmelerini sağlar. Kamera sistemleriyle beraber alarm ürünlerinin tercih edilmesi daha iyi bir caydırıcılık unsurudur. Sadece kameraların olduğu yerlerde de hırsızlık girişiminin söz konusu olabileceğini unutmamak gerekiyor.

Hırsızlar, emellerine ulaşmak adına her türlü yolu deneme cüretkarlığını gösterebiliyor. Yüzlerini kapamak veya kamera yönünü değiştirerek hırsızlıkla ilgili emellerine devam etmek cüretkarlığın en önemli göstergelerinden birisidir. Böyle bir durumda alarm sistemlerinin devreye girmesi hırsızların önlerini kesebiliyor. Kamera, alarm, akıllı kepenk sistemleri gibi modern güvenlik tedbirleri alınan işyerlerinde herhangi bir hırsızlık girişimin söz konusu olabilmesi mümkün değildir. Dolayısıyla almayı arzu ettiğiniz güvenlik önlemleri listesine; kamera, alarm, çelik kapı, modern kilit sistemlerini mutlaka eklemeniz gerekiyor. Böylece mal güvenliğinizi sağlamış olursunuz. Daha fazla bilgi için Data Güvenlik web sayfasından veya 0850 304 46 16 numaradan bizlere ulaşabilirsiniz.