Etnik Rinoplasti

Etnik Rinoplasti
29 Nisan 2019 19:52

Este Aura Estetik Merkezi’nden Estetik Cerrah Op. Dr. Alper Mete Uğurlu, belirli etnik yüz özelliklerini silmeye çalışmadan, bir kişinin burnunun görünümünü belirgin bir şekilde düzeltilmesine yarayan etnik burun estetiği (rinoplasti) hakkında şu bilgileri verdi:

 

 

ASYA TİPİ RİNOPLASTİ

Asyalı rinoplsati hastaları genellikle düz burun profili, ince köprü, yuvarlak burun ucuna sahiptir. Asyalı hastalar burun köprüsünü büyütmek için silikon ya da kıkırdak ve doku grefti ile doğal büyütme işlemi yaptırıyor.

 

Afro-Amerikalı burunları gibi, Asyalıların da burunlarında anahtar hareket burun deliklerini fazla küçültmemek, burun ucunu fazla kaldırmamak ve köprüyü fazla uzatmamaktır.

 

ORTA DOĞU RİNOPLASTİSİ

Orta Doğu rinoplasti hastaları kendi özel etnisitelerine bağlı olarak farklı ihtiyaçlar içindedir (İranlılar, Ermeniler ya da Araplar). Yaygın olarak Orta Doğulu rinoplasti hastaları aşırı büyük burun profili ve yuvarlak, sarkan burun ucuna sahiptir.

 

Bu etnik gruplara yapılan rinoplastinin başarısı için anahtar gözler, dudaklar, çene, kaşlar ve bu yüz güzelliği üçgeninin merkezi olan burun arasında denge oluşturmaktır.  Burada burun kemerini aşırı azaltmak ya da burun ucunu fazla kaldırmamak önemlidir. Bu, garip ırksal bakımdan dengesiz bir görünüme yol açar.  Burun ucunun kişiye özel olarak şekillendirilmesi önemlidir, çünkü kemer azaltıldığında, burun ucu odak noktası haline gelecektir.

 

AFRO-AMERİKALI RİNOPLASTİSİ

Çoğu Afro-Amerikalı düşük burun köprüsü, geniş burun delikleri ve kalın burun derisine sahiptir. Bu yağlı doku, burun ucunda zayıf ya da ince kıkırdakla birlikte bulunur ve buruna yuvarlak ya da şişmiş bir görüntü verir. Bir Afro-Ameriikalı rinoplasti tedavi planı burun köprüsünü büyütme ve burun ucunu kıkırdak grefti ile şekillendirme işlemlerini içine almalıdır.

 

Tercih ettiği yaklaşım Afro-Amerikan burun köprüsünü septumdan ve kulaklardan alınan kıkırdak ile büyütmektir. Nadiren de olsa birincil rinoplastide kaburga kıkırdakları kullanmaktadır.

 

ANGLO-KAFKASYALI RİNOPLASTİ

Pek çok Kafkasyalı rinoplasti işleminin amacı burun köprüsündeki kemeri düzeltmek, burnu küçültmek ve burun ucunu şekillendirmektir. Burun derisi genellikle diğer etik gruplardan daha esnek ve retraktildir. İnce bir burun derisi greftlerin daha sınırlı olmasını ve istenmeyen görünürlüğü önlemek için daha yumuşatılmasını gerektirir. İnce deri becerikli bir rinoplasti uzmanının ellerinde çalışması güzel bir malzemedir, fakat deneyimsiz bir cerrahın elinde ise burun şekillendirilirken basmakalıp sonuçlar ortaya çıkabilir. Bu, ince eklemlerde “parmak eklemlerinin” keskin kıkırdak ve kemikli kenarların görünmesini sağlayarak yapay bir görünüme yol açabilir. Dikkatli olunmazsa deri boyunca  keskin kıkırdak ve kemikli çıkıntıların göze battığı mafsallı bir görünüm ortaya çıkabilir.

 

HİSPANİK RİNOPLASTI

Hispanik rinoplasti hastalarının çoğu kalın burun derisi ve geniş ve dolgun bir burun ucuna sahiptir. Bu sadece buzun üstünde görünen kısımdır ve her bir hastanın burnunda pek çok başka nüans vardır. Bazı Hispanik hastalar İspanyol kökenleri ile daha benzer daha geniş ve kemerli burun yapısına sahiptirler. Çoğu Latin hasta daha güney bölgelerden ya da Karaiplerden gelmektedir ve bu bölgelerde daha geniş burunla birlikte yassı burun ucu ve burun delikleri ile geniş burun köprüsü bulunur. Benzer şekilde Afro-Amerikalılar için burun deliği şekillendirme / daraltma, kemeri uzatma gibi kıkırdak desteği gerektiren işlemlerdir.

 

 

Detaylı bilgi almak için: https://www.alpermeteugurlu.com/estetik-cerrahi-ameliyatlar/burun-estetigi/