Etimesgut’ta geri adım atmıyorlar!

Etimesgut’ta geri adım atmıyorlar!
24 Ocak 2019 10:09

CHP ile İYİ parti arasındaki işbirliği görüşmelerinde prensipte anlaşarak protokol hazırlığı yapılmasına karşın her iki partinin de Etimesgut konusunda geri adım atmadığı belirtiliyor.

 

 

Mahmut Lıcalı/ Cumhuriyet

 

 

CHP ile İYİ Parti arasındaki işbirliği görüşmelerinde prensipte anlaşma sağlanmasına karşın; her iki partinin de Etimesgut’ta kendi adayının desteklenmesini istemesi; işbirliği protokolünün kamuoyuna açıklanmasını geciktiriyor.

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in hafta başında bir araya gelmesinin ardından önceki gün iki partinin kamuoyuna duyuracağı işbirliği protokolünün hazırlığına yönelik başlayan görüşmelerin dün de devam ettiği öğrenildi. CHP kaynakları Etimesgut dışında “birkaç pürüz” yaşandığı bu sorunların aşılamayacak sorunlar olmadığını belirtiyor.

 
CHP kaynakları, Ordu Büyükşehir için her iki partinin de kendi adayıyla yarışacağı, Gaziantep’te İYİ Parti’nin adayının destekleneceği ve Celal Doğan’ın isminin gündemde olmadığını bildiriyor. İzmir’de İYİ Parti’ye bırakılan ilçeler arasında Tire ve Kiraz’ın olduğu belirtilirken; İstanbul’da ise Şile, Eyüp, Beykoz ve Çekmeköy’ün İYİ Parti’ye bırakılabileceği ifade ediliyor.

 

 

Öte yandan Mustafa Sarıgül’ün CHP’yi eleştirerek partiden istifa etmesi genel merkezde sessiz karşılandı. CHP’de; Sarıgül’ün başka bir partiden yerel seçimlerde yarışa girmesi durumunda Şişli’de güçlü bir aday çıkarılması gerektiği dile getiriliyor.