Estetik ve Plastik Cerrah Sedat Baş

Estetik ve Plastik Cerrah Sedat Baş
15 Eylül 2020 13:51

Sedat Baş, Türkiye’nin sahip olduğu en başarılı plastik ve estetik cerrahlarından birisidir. 1970 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir ve üniversite eğitimi için İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. Yine aynı üniversitede yapmış ve 2000 yılında ”Kemik Benzeri Biyoaktif Glass Maddesinin Prefabrikasyon Yöntemi ile Damarlandırılması ve Bu Maddeye Canlılık Kazandırma” konulu uzmanlık tezi ile Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı unvanı almıştır. Birçok programda eğitim alıp kendini geliştirmiştir. Kök hücre, PRP uygulamaları üzerine 4 ay süren çalışmalar yapmıştır. Op. Dr. Sedat BAŞ, İstanbul Maltepe’de yer alan Özel Maltepe Bölge Hastanesi’nde vatandaşlarımıza sağlık alanında uzmanlığı doğrultusunda hizmet vermektedir.

 

 

Burun estetik ameliyatı, ya da diğer adıyla rinoplasti burun şeklini değiştirmek için yapılan cerrahi operasyonlara verilen isimdir. Günümüzde estetik ve güzelliğin ön planda olduğu artık tartışmaya kapalı bir konudur. Öyle ki geçmiş yıllara nazaran estetik yaptıran insanlar artık bunu saklamaktansa, göstermeyi tercih etmiştir. Yani günümüzde estetik, insanların kadın erkek fark etmeksizin tercih edebileceği bir operasyon çeşidi olmuştur. Birçok estetik operasyon çeşidi bulunmaktadır. Bunlar arasında, ülkemizde en çok tercih edilenlerden biri tabi ki de burun estetik ameliyatıdır diyebiliriz. Burun estetik ameliyatının bu denli çok yapılmasının sebebi, burunun yüz güzelliğinde büyük ölçüde rol oynamasıdır.

Burun estetiği, insan psikolojisinde önemli rol oynamaktadır. Burnu güzel olan insanlar ya da ameliyat sonrası burnunu yaptıran insanlar özgüven sahibi olurlar. Ameliyat sonrası hasta, en geç birkaç haftaya kendini toparlamaktadır. Hastanın burun deliklerinden içeriye yapılan kesiklerle gerçekleştirilir. Hastanın cildinde kesik yarası olmaz ve bu sebeple izi kalmaz. Bu da ameliyat sonrası istenmeyen görüntülerin ya da kalıcı lekelerin oluşmasına engel olmuş olur.

Estetik ameliyat öncesi hastanın beklentilerine karar vermesi gerekir. Hastanın ütopik hayaller kurması onun hayal kırıklığına uğramasına neden olabilir bu sebeple hasta ile ayrıntılı şekilde konuşulmalı ve beklentiler gerçekçi seviyeye getirilmelidir. Aksi halde bu tarz ameliyatlar hastanın sürekli başvurduğu bir operasyon olmaktan başka bir işe yaramaz.

Sadece kadınların değil erkeklerinde en çok tercih ettiği estetik ameliyatlarından bir tanesidir. Günümüzde erkek kadın fark etmeksizin herkes burun estetiği için uzman doktorların kapısını çalmaktadır. Bu noktada estetik ameliyat yaptırmaya karar veren çoğu birey, en doğru uzman doktoru aramak için araştırma yapmaktadır. Bu noktada Op. Dr. Sedat BAŞ sizlerin burun ameliyatlarınız için tercih edebileceğiniz doktorlardan bir tanesidir. Dilerseniz kendisinden randevu alabilir ve gerekli görüşmeleri kendisi ile sağlayabilirsiniz.