Estetik Diş Hekimliği ve Diş Beyazlatma

Estetik Diş Hekimliği ve Diş Beyazlatma
3 Ağustos 2020 16:12

Ağız ve diş sağlığını birincil derecede olumsuz etkilemeyen ancak kişinin estetik görünümüne dair problem yaşamasına sebep olan problemlerin neredeyse estetik diş uygulamalarıyla kalıcı olarak çözülebiliyor. Dişlerdeki bozukluğu iyileştirerek kendinden emin bir şekilde gülümsemeyi sağlayan estetik diş hekimliği ayrıca pek çok bireyin ortak sorunu olan diş lekelerinden ve diş plaklarından da kolayca kurtulma imkânı sunmakta. Diş beyazlatma konusunda da gelişen teknolojiden faydalanan diş hekimliği bu sayede hastalara hayal ettiği gibi bembeyaz dişlerle, kendinden emin bir gülümsemeye sahip olma fırsatı sağlıyor. Porselen diş kaplamalarından sonra son dönemin popüler uygulamalarından birine dönüşen yaprak porselen plakalarsa pratik bir şekilde diş lekelerinden kurtulma ve daha beyaz dişlere sahip olmayı fırsatı sunuyor.

 

Dişlerdeki lekelerin ve mat rengin giderilmesi için tercih edilen yaprak porselen plakalar, diş yüzeyinin basit bir işlemden geçirilmesinin ardından yüzeye çok ince bir porselen katmanın yerleştirilmesidir. Bu işlem öncesinde diş hekimi hastanın genel muayenesini yapar ve ardından ağızın fizyolojik yapısına göre ideal form ve rengin belirlenmesinde hastaya yardımcı olur. Diş yüzeyinin çok ince bir tabaka halinde kesilerek çıkartılmasıyla başlanan estetik uygulamaya, önceden hastanın diş ve ağız yapısına uygun olarak hazırlanmış olan yaprak porselen plakanın yapıştırılmasıyla devam edilir. Porselen plaka çok ince olduğu için yaprak şeklinde anılmakta ve bu durum bazı hastalarınsa uygulama sonrasında yaprak porselen plakaların düşeceğini düşünmesine neden olmakta.

 

Yapıştırma işlemi için özel bir kimyasal kullanan diş hekimleri bu özel yapıştırıcı materyal sayesinde uygulanan yaprak porselen plakanın kalıcı olmasını sağlayabiliyor. Ayrıca insan bedenine herhangi bir zararı da olmayan bu yapıştırıcı materyal, yaprak porselen plakanın senelerce sabit kalmasını ve düşme derdi olmaksızın hastanın bembeyaz gülüşünün kalıcı olmasını garanti ediyor. Bu yaprak porselen plaka uygulamalarıyla hastanın dişlerinin beyazlatılmasına ek olarak bazı estetik sorunların da giderilmesi mümkündür. Ancak bu estetik sorunlara müdahale ancak küçük ölçekte yapılabilmektedir ve bu sebeple hastanın köklü bir değişime dair büyük beklentiler içine girmemesi gerekir. Ufak estetik sorunların giderilmesi veya sorunun hafifletilmesi söz konusudur.

 

Daha fazla bilgi için : https://www.dentomega.com ‘u ziyaret edin.