‘Esrarengiz kazı’da yeni iddialar: Ev sahibine ‘servet’ teklif edilmiş!

‘Esrarengiz kazı’da yeni iddialar: Ev sahibine ‘servet’ teklif edilmiş!
4 Kasım 2017 10:46

Mersin’in Tarsus ilçesinde bir yıldır süren kazının ev sahibi Emel İpekoğlu, “Bir otel sahibi, 30-40 bin lira etmeyen evi 230 bin liraya aldı. Ardından arkeolog bir kadınla 20-30 kişi çalışmaya başladı. Benim eve de 500 bin lira verdiler, satmadım” dedi.

 

 

 

82 Evler Mahallesi’nde bir evin bahçesinde 13 Kasım 2016’da kazı başlatılmıştı. Ankara’dan 20 kişilik özel ekibin çalıştığı kazıda Aziz St. Paul’ün İncil’ini ve Dakyanus’un hazinesini aradığı önü sürülmüştü.

 

 

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı kazının sona erdiğini söylemişti. Ancak kazının amacı ve sonucuna ilişkin bilgiler açıklanmadı.

Habertürk gazetesinden Hakan Bulut’un haberine göre gündemden düşmeyen kazının hikâyesi, 2012’de polis memuru Mithat Erdal’ın öldürülmesiyle başladı.

 

 

Polis memurunun eşi Sibel Erdal, 2016’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bir mektup yazarak dosyanın yeniden açılmasını talep etti.

 

 

Erdal’ın iddiaları şöyleydi: “Eşim, müdürleri tarafından define avcılarının arasına ajan olarak sokulmuştu Bu evi kazı yapmak için kiraladılar. Başka bir noktada kral mezarı bulundu. Fakat içindeki hazine talan edildi. Eşimin amirleri de işin içindeydi. Ankara’ya durumu bildirmek isteyen eşim öldürüldü.”

 

 

Habere göre suçlanan polisler, daha sonra ‘FETÖ’ bağlantısı iddiasıyla görevden alındı. Mithat Erdal’ın ölümüyle ilgili soruşturma da yeniden açıldı.

 

 

Bir iddiaya göre kazı cinayeti aydınlatmak amacıyla sürdürüldü. Bu sırada, Adana’da bulunan bir otel sahibi evleri satın almak istedi. Polis memuru Mithat Erdal’ın kiraladığı evi alamayan işadamı, üç yıl önce dört evden birini satın aldı. Otel sahibi, avlusu ortak olan, 30 bin TL değerindeki eski yapı için de 230 bin TL ödedi.

 

 

Diğer evleri de almak isteyen işadamı, ev sahibi İpekoğlu ailesi ve yakınlarına servet teklif etti.

Ev sahibi Emel İpekoğlu şunları söyledi: “Kazı başlatılan ev, Mithat Erdal’ın kiraladığı, bizim evin yanındaki ev… Ancak aynı avluda zaten dört ev yan yana. Sonra bize gelip taahhütte bulundular. ‘Buradan bir şey çıkarsa çocuklarına iş bulacağız, sana ve tüm çocuklarına ev alacağız’ dediler.”