ESP’nin ‘Gezi’ davası başladı

ESP’nin ‘Gezi’ davası başladı
21 Ekim 2014 20:16

Gezi Parkı eylemlerine ilişkin olarak, çoğu ESP’li 81 kişinin 1 yıldan 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı dava başladı. Tüm sanıklar adına yapılan ortak savunmayı, ESP İstanbul İl Başkanı Çiçek Otlu okudu.

 

Çoğu Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) üyesi 81 kişinin yargılandığı Gezi Davası’na İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı.

 

Tümü tutuksuz yargılanan sanıkların, “Silahlı terör örgütü yöneticisi olmak”, “Silahlı terör örgütü üyesi olmak”, “Terör örgütü propagandası yapmak”, “Görevi yaptırmamak için direnmek” ve “Kamu malına zarar vermek” suçlarından 1 yıldan 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada ortak savunma yapıldı.

 

ORTAK SAVUNMAYI ESP İL BAŞKANI OKUDU

 

Tüm sanıklar adına hazırlanan ortak savunma metnini okuyan ESP İstanbul İl Başkanı Çiçek Otlu, “Yargılanmak istenen, bir halkın isyanıdır. İnkar etmiyoruz, başından sonuna kadar Gezi Parkı direnişinin içindeydik” dedi.

 

Duruşma salonunda, “Sosyalistlerin şahsında” milyonlarca işçi, emekçi, kadın ve gencin yargılandığını savunan Otlu, şöyle devam etti:

 

“Bu nedenledir ki, savunma adına söyleyebileceğimiz her kelime, ezilen halklarımızın adınadır. Ülke genelinde milyonlarca genç Gezi Parkı’na sahip çıkmak için sokaklara döküldü. Gezi Parkı direnişi ile başlayan süreç, kimilerinin söylediği gibi ne yalnızca parkın ve ağaçların korunmasına dairdir, ne de aklı evvel AKP ve devlet yöneticilerinin söylediği gibi hükümete karşı girişilen bir darbedir. Düpedüz coğrafyamızdaki her ulustan ve inançtan emekçilerin, en başta da kadınların AKP iktidarının baskı, sömürü politikalarına karşı ‘Artık yeter’ isyanıdır.”

 

Çiçek Otlu, “Baskı ve sömürü politikalarına karşı sokağa çıkmak, haktır. Azgın polis terörüne karşı halkın gaz maskesi, taş, havai fişek, baret gibi suç unsuru gösterilen araçlarla kendini savunması kaçınılmazdır” dedi.

 

Mahkeme, eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.