Eskişehir’de teröre vosvos konvoyu ile tepki

Eskişehir’de teröre vosvos konvoyu ile tepki
28 Mayıs 2016 17:12

Eskişehir’de meslek lisesi öğrencilerinin girişimleriyle ‘vosvos’ olarak bilinen eski model Volkswagen otomobillerle ‘teröre hayır’ konvoyu oluşturuldu.

 

 
Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ‘Birlik, Beraberlik, Kardeşlik İçin Teröre Hayır’ adı altında etkinlik düzenlendi. Eskişehir Vosbağa Derneği’nin destek verdiği etkinlikte eski model Volkswagen otomobillerle Vilayet Meydanı’nda toplanıldı. Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Başkanı Aleyna Kılıçaslan, “Vosbağa Derneği ile birlikte yapmış olduğumuz bu etkinlikte birlik, beraberlik ve kardeşlik için teröre hayır demeyi amaçlıyoruz” dedi.

 

 

Vosbağa Derneği basın sorumlusu Şeyma Özcan da “Son zamanlarda artan terör eylemlerinde çok fazla şehit verdik. Buna bir ses olabilmek için, teröre dur diyebilmek için, teröre hayır diyebilmek için biz vosvos severler olarak toplandık” diye konuştu.

Türk bayraklarının asıldığı 15 adet vosvosla kentte tur atıldı. Korna çalarak geçiş yapan konvoyu vatandaşlar alkışladı. Konvoydaki araçların sürücüleri zaman zaman zikzak çizerek şov yaptı.

Vişnelik Mahallesi’ndeki Hava Şehitliği’nin önüne gelen konvoydakiler burada araçlardan inerek şehitlik içerisinde bulunan anıta çelenk koydu. Şehitler için 1 dakika saygı duruşunda bulunan kalabalık ardından dua ettikten sonra şehitlikten ayrıldı.

 
Eyüp KELEBEK / ESKİŞEHİR,(DHA)-