Eskişehir'de tabutlu Silivri protestosu

Eskişehir'de tabutlu Silivri protestosu
6 Ağustos 2013 07:57

Eskişehir’de Silivri’deki mahkemenin verdiği karara tepki gösteren yaklaşık 200 kişi kartondan yaptırılan ve üzerinde ‘Adalet Öldü’ yazılı tabutla yürüyüş yaptı.

İstiklal Mahallesi Porsuk Bulvarı’nda toplanan kalabalık burada ‘Adalet öldü’ yazlı tabutun etrafında oturma eylemi yaptı. Ellerinde Ergenekon davasında yargılanan birçok kişinin fotoğrafları bulunan kalabalığa seslenen Pror. Can Ayday, şunları söyledi:
“5 Ağustos 2013 dünya tarihine altın harflerle geçmeyecek aksine kara bir leke olarak geçecektir. Türkiye’de bugün işlenen bir hukuk cinayetidir. Hukuk yok sayılmış ve ‘ben her istediğimi yaparım’ mantığı ile Türkiye’de söylendiği gibi demokratik bir hukuk devleti değil derebeyliğin egemen olduğu bir kez daha ispat edilmiştir. Bunlar unutmasınlar ‘Rüzgar eken fırtına biçer.’ Bu nedenden dolayı kendilerini Atatürkçüler, aydınlar, yurntsevenlerden gelecek olan fırtınaya hazılasınlar. Önümüzdeki Eylül ve Ekim aylarında bu fırtına onları alabora edecektir.”

Üzerinde İşçi Partisi yazılı dağıtılan kumanyaları iftar saatinde yiyerek oruç açan guruptakiler daha sonra ‘O duvarınız vız gelir bize vız. Mahkeme kararlarını tanımıyoruz’ yazılı pankart açıp 2 Haziran’da Gezi Parkı eyleminde sivil giysili 5-6 kişinin saldırısı sonucunda 38 gün komada kaldıktan sonra ölen 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın saldırıya uğradığı yer olduğu belirtilen Yunus Emre Caddesi’ne kadar yürüdü. Çevik kuvvet polisi kalabalığı aynı caddede bulunan AK Parti binasına yaklaşmadı. Burada bir süre oturma eylemi yapan grup daha sonra dağıldı.