Eskişehir'de mezuniyet törenine gezi parkı direnişi yansıdı

Eskişehir'de mezuniyet törenine gezi parkı direnişi yansıdı
24 Haziran 2013 07:10

Eskişehir Atatürk Stadyumu’nda düzenlenen mezuniyet töreninde 5 bin 200 Anadolu Üniversitesi öğrencisi diplomalarını aldı.

Eskişehir Atatürk Stadyumu’nda düzenlenen mezuniyet töreninde 5 bin 200 Anadolu Üniversitesi öğrencisi diplomalarını aldı. Çeşitli fakülte ve yüksekokullardan mezun olan öğrenciler geçiş töreninde Taksim Gazi Parkı direnişini yansıtan maketler, dövizler ve pankartlar taşıdı.

Mezuniyet töreni ilk olarak Rektör Prof.Dr.Davut Aydın ile öğretim üyelerinin Vilayet Meydanı’nın onarımda olması nedeniyle resmi törenlerin yapıldığı Atatürk Endüstri Meslek Lisesi bahçesindeki Atatürk anıtına çelenk konulup saygı duruşuyla başladı. Rektör ve beraberindekiler daha sonra lisenin hemen karşısındaki Atatürk Stadyumu’na yürüyerek gitti. Aydın ve öğretim üyeleri, ardından da fakülte ve yüksekokullardan mezun olan öğrenciler tribünleri dolduranları selamladı.

Geçiş töreni sırasında üniversite öğrencileri Gezi Parkı direnişi ile ilgili ilginç dövizler ve pankartlar taşıdı. Bir grup öğrenci de çuvaldan yaptığı TOMA aracının benzerinin üzerine FOMA (Fikri olanlara müdahale aracı) yazdı. Öğrencilerin taşıdığı pankart ve dövizler arasında dikkat çeken yazılardan bazıları şöyle:

‘Yetirince biber gazı sıkmadınız mı, hayatımıza müdahale etmekten bıkmadınız mı?’, ‘Bingöl?deki tecavüz. Tecavüze sessiz kalma, tutsak çocuklara özgürlük‘, ‘Her yer Böte, her yer Hüüloğğ’, ‘Atanamayan yüzde 50’yi zor tutuyoruz’, ‘Biber gazına gerek yok, yeterince duygusal çocuklarız’, ‘Gözyaşlarımın yüzde 50’sini tutamıyorum’, ‘Diplomalı çapulcular’, ‘Çok kalabalık olduk, TOMA gelmesin‘, ‘Orantısız tasarım yapmayalım’, ‘Gaza geldik, mezun olduk’ ve ‘Medya şimdi daha fazla kork, Çapulcu iletişimciler mezun oldu’.


Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Davut Aydın, törende yaptığı konuşmada, “Öğrencilerimizi aileleri kutluyorum. Anadolu Üniversitesinde okumaya gelen çocuklarımıza sahip çıktığı için Eskişehir’e de teşekkür ediyorum” dedi.

Diplomalarını alan öğrencilerin havai fişek eşliğinde keplerini havaya fıratmalarının ardından sahneye çıkan Sertab Erener söyleği şarkılarla stadyumu dolduran kalabalığa unutulmaz anlar yaşattı.