Eskişehir’de atlı gösteriler nefes kesti

Eskişehir’de atlı gösteriler nefes kesti
26 Ağustos 2013 09:15

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında ‘Geleneksel Türk Sporları Günleri’ düzenlendi.

 

 

Etkinlikte aralarında ‘Issız Adam’ filmiyle ün yapan sanatçı Cemal Hünal’ın da bulunduğu çeşitli ülkelerden gelen sporcular sundukları atlı okçuluk, kılıç ve akrobasi gösterileriyle izleyenlerin nefeslerini kesti.

 

Geleneksel Türk Sporları Günleri etkinliği Sazova Mahallesi’ndeki Vali Sami Sönmez Spor Kompleksi’nde yapıldı. ‘Atlı Okçuluk ve Geleneksel Savaş Sanatları Gösterisi’ adı altında yapılan etkinliğe ne sanatçı Cemal Hünal ile Ukrayna, Polonya, Moğolistan, Macaristan ve İran’dan gelen 35 atlı sporcu katıldı. Gösterileri Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Büyük Birlik Partisi (BBP)Genel Başkanı Mustafa Destici ile çok sayıda kişi izledi. Vali Güngör Azim Tuna yaptığı konuşmada 2013 Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkenti kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirtti. Vali Tuna, atlı etkinliklerle ilgili olarak da şunları söyledi. “Geleneksel sporlarımıza da bir farkındalık oluşturmak, onları unutmamak, çocuklarımıza da unutturmamak için bu işe gönül vermiş kişileri ilimize davet ettik. Bugün atlı okçuluk gösterileri yapılacak, bundan sonra da güreş, cirit ve atla ilgili sporlarımızı burada yapmaya devam edeceğiz. Atın bizim kültürümüzde çok ayrı bir yeri var. Bu etkinliklerimiz devam edecek. Amacımız Türk dünyası ile aramızdaki gönül köprülerini birleştirmek.”

 

Konuşmasının ardından Vali Güngör Azim Tuna’ya sanatçı Cemal Hünal yay takımı ile bir yüzük hediye etti. Etkinlikte Cemal Hünal ile konuk sporcular at üstünde ok, mızrak, kılıç ve kamçı kullanarak hedefleri vurdu. Cemal Ünal, kılıçla karpuz ve kavunları kesmesi izleyenlerce alkışlandı.