Eskişehir'de Ali İsmail Korkmaz'ın dövülerek öldürülmesine ilişkin kamera görüntüleri

Eskişehir'de Ali İsmail Korkmaz'ın dövülerek öldürülmesine ilişkin kamera görüntüleri
12 Temmuz 2013 17:25

Eskişehir’de 3 Haziran 2013 tarihinde Gezi Parkı eylemleri sırasında uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden üniversiteli Ali İsmail Korkmaz’ın dövülerek öldürülmesine ilişkin güvenlik kamerası görüntülerine Radikal Gazetesi ulaştı.

Görüntülerde elleri sopalı bir grubun saat 00.15.44 sıralarında sokakta bir grubun eylemciye sopalarla vurdukları, saat 00.15.48 sıralarında elinde sopa olan bir şahsın bir eylemcinin önünü kestiği, sopayla vurduğu görülüyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Eskişehir’de Ali İsmail Korkmaz’ın hayatını kaybettiği olayla ilgili olarak görüntü CD’nin kırılması veya içeriğine müdahale iddialarına da yanıt verdi.

Açıklamada,  “Basında yer aldığı şekilde CD’nin kırılması veya içeriğine müdahale söz konusu değildir. İddia edilen eksik görüntünün olay yerindeki otel sahibinin tedbir amaçlı elektrik şalterini kapatmasından kaynaklandığı ifade edilmiştir. Adli soruşturmanın yanısıra idari soruşturma da devam etmektedir. Soruşturma ile ilgili kriminal ve bilirkişi süreci teşkilatımız dışında yürütülmektedir” denildi.