Eskişehir yolundaki yaralı saksağan böyle hayata döndü!

Eskişehir yolundaki yaralı saksağan böyle hayata döndü!
2 Ağustos 2019 16:10

Andaç Üner adlı vatandaş, geçtiğimiz günlerde , Eskişehir yolunda CEPA AVM karşısında refüjde zıplayan bir şey gördü.

 

 
Dönüşte saat 21:00 civarında aynı noktaya dikkatle baktığında bir saksağan yavrusu olduğunu farketti. Trafiğin hızlı aktığı yolda refüje ulaşmak oldukça tehlikeli olduğundan itfaiyeyi, polisi, acil servisi aradı.

 
İlgilenen olmayınca, çok yoğun trafik akışı içinde refüje ulaşıp kuşu kurtardı. Kuşu önce bir veterinere götürdü, ardından bir arkadaşının tavsiyesiyle Simurg Kuş Yuvası Deneği’ne ulaştırdı.

 
Simurg Kuş Yuvası Derneği yavru, hasta, yaralı vb. muhtaç durumda olan tüm kuş türlerinin güvenle sığındığı 26 Nisan 2019’da dernekleşmiş bir sivil toplum kuruluşu..

 
Gerisini Andaç Üner’den dinleyelim:

 

 
“İnsani sorumluluğumu yerine getirmeye çalışırken kuşlarla ilgili destek alacak bir yer bulamadım, bu derneğin ve benzeri çalışmaların desteklenmesinin önemini ancak sorun yaşayınca fark ediyoruz. Bu konuda ciddi bir boşluk var, bu boşluğu doldurmak için büyük çaba gösteren Simurg Kuş Yuvası Derneği’ne teşekkür eder, daha çok cana umut olmasını dilerim.”
Yavru kuş dokuz saat refüjde aç susuz yaşam mücadelesi verdi. Onu sadece Andaç Üner farketti…

 

 

İlgilenen bir kurum, kuruluş bulamayınca tavsiye üzerine Simurg Kuş Yuvası Derneği’ne ulaştırdı. Yavru saksağan şimdi Simurg Kuş Yuvasında güvenli ellerde hayata tutunmaya çalışıyor.

 

 

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13