Eski vekil Canan için 22.5 yıl hapis istemi

Eski vekil Canan için 22.5 yıl hapis istemi
27 Temmuz 2017 13:50

DİYARBAKIR Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında geçen Mayıs ayında Hakkari’de gözaltına alınan ve ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakılan eski milletvekili Esat Canan hakkında ‘Silahlı terör örgütünü kurma ve yönetme’ iddiasıyla 22.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

 

Felat BOZARSLAN/ DİYARBAKIR,(DHA)

 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, CHP ve HDP eski Hakkari Milletvekili Esat Canan hakkında ‘Silahlı terör örgütünü kurma ve yönetme’ iddiasıyla 22.5 yıla kadar hapis istemiyle hazırladığı iddianame Diyarbakır 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. Esat Canan’ın Demokratik Toplum Kongresi’nin Daimi Meclis, Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu ve Diplomasi Komisyonu’nda yer aldığı belirtilen iddianamede, şüphelinin 2011 – 2013 yılları arasında DTK içinde faaliyetlerde bulunduğu ifade edildi.

 

 

Canan’ın, PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın 4 ayaklı paradigmasının 3’üncü ayağını oluşturan Demokratik Toplum Kongresi’nin, sözde demokratik özerkliği inşa etmek amacıyla örgütsel çalışmalar için kullandığı Diyarbakır Belediyesi Konuk Evi’ne birçok kez gelip gittiğini belirten savcı, şüphelinin 2011-2012 yılları arasında 6 kez DTK toplantılarına katıldığını ve 9 kez bu toplantılarda adının geçtiğini kaydetti.

 

 

Esat Canan’ın 2010 ve 2012 yılları arasında terör örgütü propagandasına dönüşen 4 aynı eylemde yer aldığını belirten savcı, şüphelinin Hakkari’de bulunan evinde yapılan aramada terör örgütü propagandası içeren ve hakkında toplatılma kararı verilen kitap ve dökümanlar bulunduğunu kaydetti.