Eski milletvekili Kumaş, bastonla Can Yücel’in mezarını ziyaret etti

Eski milletvekili Kumaş, bastonla Can Yücel’in mezarını ziyaret etti
6 Ağustos 2020 22:16

Hukukçu-Yazar, eski Trabzon Milletvekili (16.dönem) Rahmi Kumaş’ın tatil için gittiği Muğla’nın Datça ilçesindeki ilk işi, ünlü şair Can Yücel’in anıt mezarını ziyaret etmek oldu.

 
Geçirdiği ameliyatlar nedeniyle yürümekte zorlandığı için baston kullanan 76 yaşındaki Kumaş, Yücel’in mezar taşındaki ünlü şaire ait “Ne kadar yalansız yaşarsak o kadar iyi” yazısından etkilendi.

 
Bu ziyaret sırasında avukat olmadan önce matematik öğretmenliği de yapan Kumaş’ın aklına dünyanın gelmiş geçmiş en ünlü üç matematikçisinden biri olan Alman Carl Friedrich Causs (1777-1855) matematik için söylediği sözleri geldi.

 
Can Yücel’in mezarı başında çektirdiği fotoğrafını Halkın Habercisine gönderen Kumaş, altına da “Ünlü matematikçi Causs matematik için ‘Matematik bilimlerin kraliçesidir. Sayısal matematik de matematiğin kraliçesidir’ demişti. Bu sözlerinden sonra kendisine ‘Matematiğin kralı” denmiştir. Ben de Causs’dan esinlenerek, rakı içkilerin kraliçesidir, Can Yücel de rakı içenlerin kralıdır, diyorum” diye yazdı.

 

r111 r112