Eski CHP’li vekilden ‘Tüzük kurultayı seçimli olsun’ çağrısı

Eski CHP’li vekilden ‘Tüzük kurultayı seçimli olsun’ çağrısı
26 Mayıs 2016 17:04

CHP’nin duayeni İstanbul eski milletvekili Orhan Birgit’ten çağrı: Tüzük kurultayı ‘seçimli’ olsun

 

Yalçın Bayer / Hürriyet
Mustafa Kemal’in, Samsun, Erzurum ve Sivas Kongrelerinde başlattığı o şanlı direniş, 23 Nisan 1920’de Ankara’da çalışmalara başlayan Meclis’i asker-sivil tüm devlet organlannın tek yasal kaynağı olarak görmüştür.

 

Bu nedenledir ki tüm dünya parlamentoları arasında ‘Gazi Meclis’ olarak tanımlanmayı da hak etmiş, bir yandan yasaları oluştururken, öte yandan içinden çıkardığı yürütme organını denetleme yetkisinin kendisine tanınmış görevlerin başında olduğunu unutmamıştır.
1 Kasım 2015 seçimlerini kazanarak 14 yıldır iktidarda bulunan Adalet ve Kalkınma Partisi’nin büyük kongresi delegelerince Genel Başkan ve Başbakan seçilen Sayın Ahmet Davutoğlu, partiler üstünde olması gerektiğini bir türlü kabule yanaşmayan Sayın Cumhurbaşkanı tarafından tüm görevlerinden istifaya çağrılmış; AKP Genel Başkanı da olan Başbakan buna ne yazık ki boyun eğmiştir!

 

 

Benzer bir darbe de MHP Genel Başkanı tarafından kendi partisi içindeki muhalefeti ezmek amacıyla yürürlüğe konulmak istenilmektedir! Tüm bu gelişmelerin erken bir genel seçimi gündeme getireceği anlaşılıyor.
Ana muhalefet partisi olarak kalmayı, değişmez bir kader gibi kabul eden bir yönetimin iktidarda olduğu CHP’de görev yapmış; ya da yapmakta olan çok sayıda yol arkadaşım, gelmekte olan genel seçimlerde yine yüzde 25’ler dolayında bir sonucu içlerine sindirecek bir yol haritası izleyen Sayın Genel Başkanımız ve Parti Meclisi üyelerimizi Tüzük Kurultayı’nı ertelemek şöyle dursun; tam aksine gündemine seçim maddesinin de konularak toplanmasını Sayın Genel Başkanımıza önermem için bana başvurmaktadırlar.
1945 yılında üye olduğum ve Ocak, Bucak, İlçe Başkanlıkları, İl Başkanvekilliği, Milletvekilliği, Grup ve Parti Sözcülüğü, Genel Sekreter Yardımcılığı görevlerini üstlendiğim Cumhuriyet Halk Partisi’nin tüm üyelerine bu öneri etrafında tartışmaları için çağrıda bulunuyorum.

 

 

fft267_mf2407267

Orhan Birgit