Eski AKP’li vekil ‘Diyarbakır’da kamu görevi rüşvetle satılıyor’ iddiasının arkasında

Eski AKP’li vekil ‘Diyarbakır’da kamu görevi rüşvetle satılıyor’ iddiasının arkasında
9 Aralık 2019 17:30

Eski AK Parti milletvekili Abdurrahman Kurt, Diyarbakır’da kamu görevine talip olanlardan rüşvet alındığını, bunun için bir rayiç de belirlendiğini öne sürmüştü.

 

 

Abdurrahman Kurt’un iddiasına göre Devlet Su İşleri’ne girmek isteyenlerden 80 bin lira, havaalanında silahlı güvenlik görevlisi olmak isteyenlerden 22 bin lira rüşvet alınıyor.

Tarafsız Haber Ajansı’ndan Ferit Aslan’ın haberine göre AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Süleyman Serdar Budak iddialar üzerine Tarafsız Haber Ajansı’na konuştu. Kurt’u iddialarını ispat etmeye çağırdı.

 
KURT BİLDİKLERİNİ İL BAŞKANI’NA AKTARDI

 

 

Tarafsız Haber Ajansı’nın haberinin ardından iki isim bir telefon görüşmesi yaptı. Kurt, bütün duyumları ve bilgileri İl Başkanı Budak’a aktardığını söyledi. Parayı alan da veren de suçlu olduğu için, iki tarafın da konuşmadığını, bu nedenle bu tür bir olayın ortaya çıkarılmasının zaman alacağını ifade etti. Kurt, asıl mağdur olanların hak ettiği halde kadroya giremeyenler olduğunu söyledi.

İddiasının arkasında duran Kurt, Diyarbakır kamuoyunda da bunların herkes tarafından bilindiğini, kendisinin de olayın takipçisi olmayı sürdüreceğini söyledi.