Eski AKP milletvekilinden Babacan soruşturmasına tepki!

Eski AKP milletvekilinden Babacan soruşturmasına tepki!
8 Temmuz 2019 08:45

Eski AKP Bursa Milletvekili ve Karar yazarı Mehmet Ocaktan, parti kuracak olan eski bakanlardan Ali Babacan’a yönelik olarak açılan savcılık soruşturmasını eleştirdi. Savcılığın dosyayı kapattığını da hatırlatan Ocaktan, “Ayıp büyümeden bitirilmiş oldu” diyerek, “Bu tür itibarsızlaştırma girişimlerinin millet nezdinde hiçbir karşılığı yok, bunun en net göstergesi 31 Mart seçimleridir” ifadesini kullandı.

 

 

“Bu tür ayıplar, nasıl bir aklın ürünüdür doğrusu anlamak mümkün değil” diyen Ocaktan’ın “Lütfen seçmene biraz kulak verir misiniz?” başlığıyla yayımlanan yazısının ilgili bölümü şöyle:

(…) Son günlerde yaşananlar gösteriyor ki, Cumhur İttifakı sandıkta verilen mesajı pek almak niyetinde değil. Maalesef hala muhalefete ve muhalif olma karakteri taşıyanlara karşı “FETÖ’cü-PKK’cı” şablonunun kullanılıyor olması, sandıktaki mesajın anlaşılmadığı yönündeki kanaati güçlendiriyor. Mesela, Ali Babacan’ın parti kuracağına ilişkin haberlerin medyaya yansımasından hemen sonra Ankara Cumhuriyet Savcılığının, Babacan’ın bakanlığı dönemindeki Hazine Müsteşarlığı çalışanlarını, ‘bilgilerine başvurmak üzere’ ifadeye çağırması manidardır. Neyse ki savcılık dosyayı kapattı ve ayıp büyümeden bitirilmiş oldu.

Bu tür ayıplar, nasıl bir aklın ürünüdür doğrusu anlamak mümkün değil. Kaldı ki bu tür itibarsızlaştırma girişimlerinin millet nezdinde hiçbir karşılığı yok, bunun en net göstergesi 31 Mart seçimleridir. Bir gerçeği hepimiz görmeliyiz ki, toplumun hafızası ayrışmayı ve kutuplaşmayı derinleştirecek bütün söylemlere kapalıdır. Evet, bugünkü Türkiye şartlarında FETÖ dahil bütün terör örgütleriyle mücadele devletin en önemli görevlerindendir. Ama unutmayalım ki herkesi “terör”parantezine alarak konuşmak, bizzat terörle mücadeleye zarar vermektedir. Hele de Osman Öcalan’ın TRT televizyonunda konuşturulduğu bir ortamda, insanları terörle mücadelenin samimiyetine inandırmak çok ama çok zordur…

 

 

Yazının tamamı için tıklayın